Falafel szendvics pitában, uborka szósszal

2012-11-17
Falafel szendvics pitában, uborka szósszal
  • Várható: Falafel szendvics 6 főre
  • Felszolgálás: 6 fő
  • Előkészületi idő: 30perc
  • Elkészítési idő: 20perc
  • Kész: 50perc

Hozzávalók (falafelhez):

  • 1 közepes burgonya
  • 3 evőkanál repceolaj
  • 2 kis vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 közepes jalapeno paprika, kimagozva és aprítva (vagy poblano paprika)
  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 1 csokor friss petrezselyem, aprítva
  • 2 konzerv vagy üveges csicseriborsó (leszűrve, leöblítve, jól összetörve) vagy/és lóbab, esetleg szójabab
  • 1 evőkanál sima alacsony zsírtartalmú joghurt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 citrom leve

Hozzávalók (uborka szószhoz):

  • 1/2 csésze ecet (akár almaecet)
  • 2 evőkanál friss kapor, vagy 1 1/2 teáskanál szárított kapor
  • 3 evőkanál reszelt vöröshagyma
  • 1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • 4 közepes uborka, hámozva, magozva és vékonyra szeletelve
  • 2 csésze sima alacsony zsírtartalmú joghurt

1 csésze = 2,5 dl

Hozzávalók (szendvicshez):

  • 6 teljes kiőrlésű pita kenyér, félbe vágva
  • 6 salátalevél
  • 12 szelet paradicsom
  • ízlés szerint uborka szósz

Elkészítés:

Lépés: 1

Egy tálban keverjük össze az ecetet, kaprot, hagymát és paprikát.

Lépés: 2

Tegyük bele az uborka szeleteket és hagyjuk pácolni egy este.

Lépés: 3

Szűrjük le, dobjuk ki a folyadékot, keverjük össze joghurttal. Készítsünk kb. 4 pohárnyi adagot, több mint elég a szendvicsekhez.

Lépés: 4

Melegítsük elő a sütőt kb. 180 fokra. A sütőpapírt olajozzuk be.

Lépés: 5

A burgonyát tegyük be a mikróba kb. 3 percre, hagyjuk hűlni, majd hámozzuk meg és villával nyomkodjuk össze. Tegyük félre.

Lépés: 6

Serpenyőben közepes lángon hevítsük fel az olajat és hirtelen süssük a hagymát, jalapenot és fokhagymát puhára, kb. 3 percig. Keverjük bele a petrezselymet és süssük még egy percet.

Lépés: 7

Egy nagy tálban jól keverjük össze a babot és a hagymakeveréket.

Lépés: 8

Keverjük bele a burgonyapürébe, joghurtba, paprikába és citromlébe.

Lépés: 9

Készítsünk ebből 24 pogácsát, 2 evőkanál keverék mindegyik. (Egyszerűbb, ha 2 evőkanál keveréket teszünk egy sütőpapírra, és gombóccá formázzuk.)

Lépés: 10

Helyezzük a pogácsákat sütőpapírra, süssük 10 percig, majd fordítsuk meg őket, és süssük további 10 percig.

Lépés: 11

Készítsük el a szendvicseket, tegyünk 2 pogácsát mindegyik fél pitára. Rakjunk rá salátát és egy szelet paradicsomot. Uborka szósszal tálaljuk.

Lépés: 12

1 adag = 2 fél pita 4 pogácsával és feltéttel.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Olívás csirke gyömbéres-citromos mártással

  • Chilis camembert majonézzel, fokhagymával és chilivel

    Chilis camembert majonézzel, fokhagymával és chilivel

  • Gyros pitában csirkehúsból

    Gyros pitában csirkehúsból

  • Sertés hamburger hasábbal

    Sertés hamburger

  • Hamburger

    Hamburger

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    619,8 kcal
  • Fehérje

    22 g
  • Zsír

    12,1 g
  • Szénhidrát

    111,5 g
  • Cukor

    22,6 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tejfölös rakott kelkáposzta a sütőből
Tejfölös rakott kelkáposzta a sütőből

Szeretem a rakott ételeket, finomak, s viszonylag egyszerű az elkészítésük. A munka zömét a sütő végzi.

Close