Falafel szendvics pitában, uborka szósszal
2012-11-17- Várható: Falafel szendvics 6 főre
- Felszolgálás: 6 fő
- Előkészületi idő: 30perc
- Elkészítési idő: 20perc
- Kész: 50perc
Hozzávalók (falafelhez):
- 1 közepes burgonya
- 3 evőkanál repceolaj
- 2 kis vöröshagyma, apróra vágva
- 1 közepes jalapeno paprika, kimagozva és aprítva (vagy poblano paprika)
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva
- 1 csokor friss petrezselyem, aprítva
- 2 konzerv vagy üveges csicseriborsó (leszűrve, leöblítve, jól összetörve) vagy/és lóbab, esetleg szójabab
- 1 evőkanál sima alacsony zsírtartalmú joghurt
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 citrom leve
Hozzávalók (uborka szószhoz):
- 1/2 csésze ecet (akár almaecet)
- 2 evőkanál friss kapor, vagy 1 1/2 teáskanál szárított kapor
- 3 evőkanál reszelt vöröshagyma
- 1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 4 közepes uborka, hámozva, magozva és vékonyra szeletelve
- 2 csésze sima alacsony zsírtartalmú joghurt
1 csésze = 2,5 dl
Hozzávalók (szendvicshez):
- 6 teljes kiőrlésű pita kenyér, félbe vágva
- 6 salátalevél
- 12 szelet paradicsom
- ízlés szerint uborka szósz
Elkészítés:
Lépés: 1
Egy tálban keverjük össze az ecetet, kaprot, hagymát és paprikát.
Lépés: 2
Tegyük bele az uborka szeleteket és hagyjuk pácolni egy este.
Lépés: 3
Szűrjük le, dobjuk ki a folyadékot, keverjük össze joghurttal. Készítsünk kb. 4 pohárnyi adagot, több mint elég a szendvicsekhez.
Lépés: 4
Melegítsük elő a sütőt kb. 180 fokra. A sütőpapírt olajozzuk be.
Lépés: 5
A burgonyát tegyük be a mikróba kb. 3 percre, hagyjuk hűlni, majd hámozzuk meg és villával nyomkodjuk össze. Tegyük félre.
Lépés: 6
Serpenyőben közepes lángon hevítsük fel az olajat és hirtelen süssük a hagymát, jalapenot és fokhagymát puhára, kb. 3 percig. Keverjük bele a petrezselymet és süssük még egy percet.
Lépés: 7
Egy nagy tálban jól keverjük össze a babot és a hagymakeveréket.
Lépés: 8
Keverjük bele a burgonyapürébe, joghurtba, paprikába és citromlébe.
Lépés: 9
Készítsünk ebből 24 pogácsát, 2 evőkanál keverék mindegyik. (Egyszerűbb, ha 2 evőkanál keveréket teszünk egy sütőpapírra, és gombóccá formázzuk.)
Lépés: 10
Helyezzük a pogácsákat sütőpapírra, süssük 10 percig, majd fordítsuk meg őket, és süssük további 10 percig.
Lépés: 11
Készítsük el a szendvicseket, tegyünk 2 pogácsát mindegyik fél pitára. Rakjunk rá salátát és egy szelet paradicsomot. Uborka szósszal tálaljuk.
Lépés: 12
1 adag = 2 fél pita 4 pogácsával és feltéttel.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
619,8 kcal -
Fehérje
22 g -
Zsír
12,1 g -
Szénhidrát
111,5 g -
Cukor
22,6 g