Beachcomber’s Punch koktél
2014-02-14
- Várható: 1 pohár Beachcomber's Punch koktél
- Felszolgálás: 1 fő
- Előkészületi idő: 2perc
- Elkészítési idő: 1perc
- Kész: 3perc
Egzotikus ital, tiki koktél
A koktél kitalálója: Don the Beachcomber (bár/étterem)
Pohár: pilsner
Díszítés: mentaág
Hozzávalók:
- 1,5 cl lime juice (lime szirup)
- 1,5 cl grapefruitlé
- 1,5 cl Simple Syrup cukorszirup
- 1,5 cl Apricot Brandy
- 1/8 teáskanál Pernod (ánizslikőr)
- 4,5 cl Demerara Rum
- 1 öntet Angostura Bitters
- 6 uncia (kb. 180 g) tört jég, az összekeveréshez
Lime szirup és cukorszirup készítése
Elkészítés:
Lépés: 1
Turmixgéppel (blender) keverjük össze tört jéggel 5 másodpercig a hozzávalókat, majd öntsük át az italt egy pilsner (sörös) pohárba, és végezetül díszítsük az egzotikus koktélt friss mentaággal.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Szerző: Oláh Ádám on 2014.február 15.
A Pernod mint olyan nem tévesztendő össze a Pernod abszinttal. Persze, az abszint is ánizsos, de a Jägermeister is az, mégsem biztos, hogy jó lesz ide. Ez a koktél az 1930-as évek Amerikájában született, ahol a „Pernod” a mai Pernod ánizslikőr (40%) akkori változatát jelentette.
Szerző: Gasztro Trend on 2014.február 15.
Kedves Ádám,
Köszönjük a helyreigazítást! A koktél receptjét módosítottuk, a Pernod mellé ánizslikőrt írtunk, és a címkék között is a “koktél ánizslikőrrel” szerepel már.
Üdvözlettel,
Gasztro Trend csapata