Halpaprikás sajtos tésztával

2013-09-14
Halpaprikás sajtos tésztával
  • Várható: Halpaprikás sajtos tésztával 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 4perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:04 óra

Hozzávalók (halpaprikáshoz):

  • 60 dkg lazacfilé
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 dkg pirospaprika
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 dl Tolnay Chardonnay száraz fehérbor
  • csipet só
  • 3 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg liszt

Hozzávalók (sajtos tésztához):

  • 50 dkg nagy kocka tészta
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg ementáli sajt
  • 2 dl tejföl
  • csipet só
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Lépés: 1

A füstölt szalonnát bevagdaljuk, így kakastaréj alakú szeleteket készítünk belőle. Aranysárgára pirítjuk, és félretesszük.

Lépés: 2

A fokhagymát lereszeljük, a vöröshagymát finomra vágjuk, és a zöldpaprikával együtt a szalonna zsírjában megpirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, rátesszük a kockára vágott paradicsomot, ráöntjük a fehérbort, majd összeforraljuk. Szükség szerint ízesítjük, botmixerrel krémesítjük, majd újra felforraljuk.

Lépés: 3

A halhúst kiolvasztjuk, besózzuk, kockára vágjuk, és belekeverjük az ételbe. Lassú tűzön, óvatosan megkeverve felforraljuk. Tejszínes, tejfölös habarást készítünk, és ezzel készre főzzük a paprikást.

Lépés: 4

A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, majd lehűtjük.

Lépés: 5

A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, megpirítjuk, majd összekeverjük a kifőtt tésztával, a sajttal, a tejföllel és a zúzott fokhagymával. Ha szükséges, kevés sót teszünk még hozzá. Forró sütőben pár percig pirítjuk.

Lépés: 6

Az ételt a pirított szalonnával együtt tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Pisztráng zöldmandulamártással

    Pisztráng zöldmandulamártással

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    1418,6 kcal
  • Fehérje

    45,9 g
  • Zsír

    81,6 g
  • Szénhidrát

    116,1 g
  • Rost

    2,5 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tejfölös rakott kelkáposzta a sütőből
Tejfölös rakott kelkáposzta a sütőből

Szeretem a rakott ételeket, finomak, s viszonylag egyszerű az elkészítésük. A munka zömét a sütő végzi.

Close