Tokaji galuska

2013-12-14
Tokaji galuska
  • Várható: Tokaji galuska 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:15 óra

Borajánló: Tokaji Szamorodni (édes borkülönlegesség)

Hozzávalók (galuskához):

  • 60 dkg tehéntúró
  • 8 dkg búzafinomliszt
  • 8 dkg étkezési búzadara
  • csipet étkezési só
  • 2 db tojás (mélyalmos, L méret)
  • 5 dkg vaj

Hozzávalók (mártáshoz):

  • 3 db tojás (mélyalmos, L méret)
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 db citrom

Hozzávalók (borsodóhoz):

  • 3 dl Tokaji Szamorodni fehérbor
  • 5 dkg kristálycukor
  • ízlés szerint őrölt fahéj
  • 1 db citrom
  • 3 db tojás (mélyalmos, L méret)
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dkg búzafinomliszt

Elkészítés:

Lépés: 1

A túrót átpasszírozzuk, hozzáadjuk a lisztet, a búzadarát, a sót, a tojást és a vajat. Jól összegyúrjuk, és a kézzel szaggatott galuskát forrásban lévő vízben kifőzzük. Közben 3 dkg vajat a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral krémmé keverjük, hozzáadjuk a tejfölt és a citrom reszelt héját. Ebbe a masszába keverjük a kihűlt galuskát, majd kivajazott tepsiben 160 °C-on 30 perc alatt megsütjük.

Lépés: 2

Elkészítjük a borsodót (borhabot): a fehérbort cukorral, fahéjjal, citromhéjjal feltesszük főni. A tojássárgáját a cukorral krémmé keverjük, majd a lisztet is hozzákeverjük. A fehérjét habbá verjük. A forró borhoz állandó keverés mellett hozzácsurgatjuk a tojáskrémet. Amikor sűrűsödni kezd, levesszük a tűzről, és a felvert tojásfehérjéhez vékony sugárban hozzáöntjük. Habbá keverjük, és tálalásig vízgőzön tartjuk.

Lépés: 3

A megsült galuskát a borsodóval tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Rebarbarás linzer

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Görög baklava mandulával és mézzel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Sárgabarackos, mandulás tekercs

    Sárgabarackos, mandulás tekercs

  • Cseresznyefelfújt

    Cseresznyefelfújt

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1303,1 kcal
  • Fehérje

    46,3 g
  • Zsír

    133,5 g
  • Szénhidrát

    40,2 g
  • Rost

    1,7 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vörösboros, paradicsomos, chilis töltött káposzta
Vörösboros, paradicsomos, chilis töltött káposzta

Az ételt szabolcsinak tartják, nevezik cigány töltött káposztának is, de ismert az ukrán konyhában is.

Close