Szilveszteri spenótos pulykamell

2014-01-22
Szilveszteri spenótos pulykamell
  • Várható: 4 adag Szilveszteri spenótos pulykamell
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:05 óra
  • Kész: 1:15 óra

Borajánló: száraz minőségi fehérbor

Hozzávalók:

  • 80 dkg pulykamell
  • csipet só
  • 50 dkg parajkrém
  • 2 db tojás
  • 5 dkg gouda sajt
  • csipet őrölt bors
  • ízlés szerint fokhagyma fűszersó
  • ízlés szerint szárnyas fűszerkeverék
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 60 dkg burgonya
  • csipet só

Hozzávalók (körethez):

  • 1 dl olaj
  • 20 dkg rizs
  • 4 dl forró víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • csipet só

Elkészítés:

Lépés: 1

A pulykamellet megmossuk, és szép nagy szeletekre vágjuk. Kiklopfoljuk, és besózzuk. A parajkrémet kiolvasztjuk, és összekeverjük a reszelt sajttal és a tojással. Sóval, borssal, fokhagymás fűszersóval és szárnyas fűszerkeverékkel ízesítjük, majd az így készült krémmel bekenjük a pulykamellszeleteket.

Lépés: 2

Szorosan feltekerjük, hústűvel rögzítjük, majd egy kiolajozott, tűzálló tálba tesszük. Hozzáadjuk a petrezselymet, a negyedelt vöröshagymát és a bort. A burgonyát megtisztítjuk, egyforma méretű szeletekre daraboljuk, besózzuk, és a tálban a hús mellé helyezzük. Fedő alatt, 30 percig pároljuk az ételt, majd fedő nélkül, 15 percen át pirítjuk.

Lépés: 3

Miközben a pulyka sül, elkészítjük a párolt rizst: az olajat felforrósítjuk, és a rizst addig pirítjuk, míg kifehéredik. Ezután felengedjük a forró vízzel, mellé tesszük az egész vöröshagymát, sózzuk, majd 20 percig, fedő alatt, sütőben pároljuk.

Lépés: 4

Tálaláskor a burgonyát petrezselyemmel díszítjük, a párolt rizst külön szervírozzuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1230 kcal
  • Fehérje

    57,8 g
  • Zsír

    69,9 g
  • Szénhidrát

    78,4 g
  • Rost

    2,9 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Somersby Chiliout
Indul a nyár és az első ciderkoktél verseny!

Bár a cidert ma még itthon kevésbé tartják a klasszikus koktélok alapanyagának, nyugaton a mind nagyobb sikernek örvendező, könnyű nyári ital egyre inkább teret követel magának a bartenderek pultjain. Erre...

Close