Szilveszteri spenótos pulykamell
2014-01-22- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Nehéz

- Várható: 4 adag Szilveszteri spenótos pulykamell
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:05 óra
- Kész: 1:15 óra
Borajánló: száraz minőségi fehérbor
Hozzávalók:
- 80 dkg pulykamell
- csipet só
- 50 dkg parajkrém
- 2 db tojás
- 5 dkg gouda sajt
- csipet őrölt bors
- ízlés szerint fokhagyma fűszersó
- ízlés szerint szárnyas fűszerkeverék
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 2 fej vöröshagyma
- 1 dl olaj
- 2 dl száraz fehérbor
- 60 dkg burgonya
- csipet só
Hozzávalók (körethez):
- 1 dl olaj
- 20 dkg rizs
- 4 dl forró víz
- 1 fej vöröshagyma
- csipet só
Elkészítés:
Lépés: 1
A pulykamellet megmossuk, és szép nagy szeletekre vágjuk. Kiklopfoljuk, és besózzuk. A parajkrémet kiolvasztjuk, és összekeverjük a reszelt sajttal és a tojással. Sóval, borssal, fokhagymás fűszersóval és szárnyas fűszerkeverékkel ízesítjük, majd az így készült krémmel bekenjük a pulykamellszeleteket.
Lépés: 2
Szorosan feltekerjük, hústűvel rögzítjük, majd egy kiolajozott, tűzálló tálba tesszük. Hozzáadjuk a petrezselymet, a negyedelt vöröshagymát és a bort. A burgonyát megtisztítjuk, egyforma méretű szeletekre daraboljuk, besózzuk, és a tálban a hús mellé helyezzük. Fedő alatt, 30 percig pároljuk az ételt, majd fedő nélkül, 15 percen át pirítjuk.
Lépés: 3
Miközben a pulyka sül, elkészítjük a párolt rizst: az olajat felforrósítjuk, és a rizst addig pirítjuk, míg kifehéredik. Ezután felengedjük a forró vízzel, mellé tesszük az egész vöröshagymát, sózzuk, majd 20 percig, fedő alatt, sütőben pároljuk.
Lépés: 4
Tálaláskor a burgonyát petrezselyemmel díszítjük, a párolt rizst külön szervírozzuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1230 kcal -
Fehérje
57,8 g -
Zsír
69,9 g -
Szénhidrát
78,4 g -
Rost
2,9 g