Indul a nyár és az első ciderkoktél verseny!

Beküldő : | 0 Komment | Dátum: 2015.május 18. | Kategória : Események

Somersby Chiliout

Bár a cidert ma még itthon kevésbé tartják a klasszikus koktélok alapanyagának, nyugaton a mind nagyobb sikernek örvendező, könnyű nyári ital egyre inkább teret követel magának a bartenderek pultjain. Erre hívja fel a figyelmet a Somersby Cocktail Moments, az ország első cider alapú koktéljai számára kiírt versengés.

A nyári időszak sokunk számára jelent egyet a hűs és finom koktélok fogyasztásával, és egyre többen gondolják úgy, hogy a nyári partik elmaradhatatlan kelléke a cider.

Somersby SunshineNos, a Carlsberg Hungary Somersby Coctail Moments versenye éppen a két tábort hozza közelebb egymáshoz. A verseny ugyanis azért jött létre, hogy megkeresse az ország legkreatívabb ciderkoktél receptjét. Ennek megfelelően bárki, aki elmúlt 18 éves, bemutathatja az elképzeléseit a legütősebb ciderkoktélról egy kreatív fotó és a hozzá tartozó receptleírás segítségével, melyeket a https://www.somersbycider.hu oldalra kell feltöltenie, május 6. és június 5. között. A recepteket Facebook szavazásra bocsátják, ahol a legtöbb szavazatot gyűjtő automatikusan nyer. Emellett három további kategóriában (legkreatívabb, legszebb, legextrémebb) a szakmai zsűri hirdet győztest. A zsűrit Koroknai Klári vezeti, aki fogalom a hazai bartender világban és ennek megfelelően sok helyen láthattuk az elmúlt években szerepelni, versenyeken zsűrizett, és öt évig ajánlott koktélokat a Playboy koktélrovatában. Tíz éve egyedül viszi saját projectjét, a Mobilkoktélt, rendületlenül, kreatívabbnál kreatívabb ötletekkel előállva.

A verseny négy fődíja is Klárihoz kapcsolódik, ugyanis mind a négy első helyezett egy Koroknai Klári által tartott hobby bartender kurzuson vehet részt. De a második és harmadik helyezettek is értékes ajándékokkal lesznek gazdagabbak. Érdemes azonban a közönségszavazásban is részt venni, ugyanis a verseny időtartama alatt saját Facebook profiljukkal vagy e-mail címükkel szavazók között Somersby termékcsomagok kerülnek kisorsolásra.

Nincs más hátra, mint ihletet gyűjteni, ami Koroknai Klári szerint nem is olyan bonyolult dolog: „Hogy mi inspirál? Az utazás, vagy az is, amikor a belvárosban biciklizek. Nagyon szeretem Budapestet! Gyakran nézegetem például az épületeket, közben pedig zenét hallgatok. Ne úgy képzeld el, hogy leülök egy asztalhoz, és agyalok, hogy milyen italt készítsek el legközelebb. Ösztönösen működöm a munka terén is.”

Koroknai Klári kedvcsinálóként két koktélreceptet is összeállított:

Somersby Chiliout – Ha csípős kedvedben vagy

Hozzávalók:

  • 4 cl vodka
  • 3 cl bodzaszörp
  • Somersby Apple
  • 1 db egész chili
  • citromkarika
  • jég

Ütős egyveleget alkot a Somersby Chiliout, amely még az éjszakai élet edzett harcosait is próbára teszi. A vodka és a chili kemény kombinációját bújtatja báránybőrbe a Somersby Apple, a bodzaszörp és a jég. A tökéletes egyensúlyt a citromkarika biztosítja.

Somersby Sunshine – Nyári kalandokhoz

Hozzávalók:

  • 4 cl whisky
  • Somersby Apple
  • narancsgerezd
  • jég

A whisky és a Somersby Apple karakteres kombinációt alkot, amelyet a narancsgerezd tesz kellően fanyarrá. A hozzáadott jéggel válik tökéletessé a napsugarak ízét pohárba záró Somersby Sunshine.

A Somersbyről:

Lord Somersby sok nagy felfedezés atyja, de ezek közül a leghíresebb a Somersby almabor vagy más néven cider. Ez a könnyű, ízeletes ital sok híresség kedvence volt már. A Somersby cider rengeteg ízvariációban létezik, de a legkedveltebbek az almás, körtés, szedres és az áfonyás. Jelen pillanatban a Somersby cider portfóliót a világ 43 országában – közöttük Magyarországon – forgalmazzák. Itthon a 100 százalékig Calrsberg tulajdonban lévő, 2004-ben alapított Carlsberg Hungary hozza forgalomba a márkát. A vállalat 2006-ban vette át a Tuborg forgalmazását a Drehertől. 2008-ban tovább erősítették prémium sör portfóliójukat a Kronenborg French-csel, melyhez 2010-ben csatlakozott Budweiser Budvar is.

A Carlsberg Hungary ma az egyik legjelentősebb hazai prémium sörmárka forgalmazó, portfóliójában hat ország italai találhatóak meg.

Koroknai Klári:

  • 2000-ben végezte el a mixeriskolát
  • 2003-ban elvégezte Szőke Szabolcs – Planet One Italia – amerikai-olasz tanfolyamát, mely megalapozta a technikai es szakmai tudását.
  • 2004-ben Londonban 3 hónapig, a Mayfairen egy elsőrangú étteremben dolgozott, hogy megismerkedjen a külföldi trendekkel.
  • 2005-ben Las Vegasban részt vett a koktél világbajnokságon, majd szakmai fejlődése érdekében további fél évet töltött az Egyesült Államokban.
  • 2006-ban indult saját vállalkozása, a Mobilkoktél.
  • 2007-től a Bib Gourmand díjas Déryné Bisztró cocktail chefje
  • 2010-ben Brazíliában vett részt tanulmányúton az Ypioca cégnél
  • 2012-ben Indiában 3200 fős rendezvényen készített italkölteményeket
  • 2006-tól 2011-ig a Playboy magyar kiadásának koktélajánlója volt.
Oszd meg ezt a bejegyzést!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Melon Mambo koktél
Melon Mambo koktél

Öntsük az összes hozzávalót a sékerbe, és rázzuk jól össze jéggel.

Close