Gombás-kakukkfüves csirkemell

2013-02-06
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Gombás-kakukkfüves csirkemell 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 35perc
  • Kész: 45perc

“Miután a csirkehúsnak semleges íze van, érdemes erőteljesen és kreatívan fűszerezni. A gomba és a kakukkfű segítségével finom és egyedi ízt kölcsönözhetünk a csirkemellnek, amelyet egy kis fehérborral megkoronázhatunk.”

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkemell filé
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1 üveg száraz fehérbor
  • 15 dkg vaj
  • 4 mogyoróhagyma, egészben hagyva
  • 4 gerezd fokhagyma, néhány darabra vágva
  • egy kis csokor friss kakukkfű
  • bors

Elkészítés:

Lépés: 1

A csirkemellet alufóliából készített batyuban fogjuk megpárolni, ezért akkora alufólia lapokat kell tépni, amelyben el fog férni egy csirkemell a hozzávalókkal.

Lépés: 2

Minden alufólia lapra tegyünk egy csirkemellet, a gomba, a vaj, a vöröshagyma és a fokhagyma negyedét, ezután sózzunk-borsozzunk, és a friss kakukkfűvel is bátran fűszerezzünk. Az egészet öntsük nyakon egy kis borral, és a batyut jól zárjuk le, hogy a bor ne tudjon belőle elpárologni.

Lépés: 3

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és tegyük be a batyukat. A csirkehúsnak elég 30 percig párolódni, ennél ne hagyjuk tovább a sütőben, mert könnyen kiszáradhat.

Lépés: 4

A gombás-kakukkfüves csirkemellhez köretként párolt zöldséget, vagy vajban párolt burgonyát kínáljanak. A recepthez könnyű, száraz fehérbort használjanak – egy somlói furmint biztosan jó választás lesz, amelyből bártan kínáljanak az étel mellé is.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Napkincs
Búzasör Békésszentandrásról

Hagyományos bajor típusú búzasört mutatott be a Szent András Sörfőzde. A világ egyik legjobb élesztőjével készült Napkincs, Pekár Mihály, a Szent András Sörfőzde sörfőzőmesterének és Kelemen Ottó, a Házisörfőzők Nemzetközi...

Close