Csirkemájjal töltött karajszelet mandulás-kukoricapelyhes bundában

2013-10-19
Csirkemájjal töltött karajszelet mandulás-kukoricapelyhes bundában
  • Várható: Csirkemájjal töltött karajszelet mandulás-kukoricapelyhes bundában 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 6perc
  • Elkészítési idő: 40perc
  • Kész: 46perc

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1/2 dl olaj
  • csipet só
  • csipet bors
  • csipet majoránna
  • 8 szelet sertéskaraj
  • 1/2 kg zsemlemorzsa
  • 5 dkg darált mandula
  • 5 dkg kukoricapehely
  • 1/2 kg liszt
  • 4 db tojás
  • 1/2 liter olaj

Elkészítés:

Lépés: 1

A csirkemájat, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet pirítani kezdjük az olajon, majd hozzáadjuk a májat, és addig pirítjuk, míg kifehéredik. Sóval, borssal, majoránnával ízesítjük, és bot mixerrel krémmé zúzzuk.

Lépés: 2

A karaj szeleteket vékonyra klopfoljuk. A máj püréből csíkot halmozunk a húsra, majd feltekerjük a szeleteket.

Lépés: 3

A zsemlemorzsát összekeverjük a mandulával és a kukoricapehellyel. A hústekercseket lisztbe, tojásba és a zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk.

Lépés: 4

Pár perc pihentetés után, a tojásban és a morzsában még egyszer megforgatjuk a hústekercseket, majd bő, forró olajban ropogósra sütjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    2226,1 kcal
  • Fehérje

    82,8 g
  • Zsír

    116,4 g
  • Szénhidrát

    204,9 g
  • Rost

    3,1 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Fácán és fürj gyümölcsökkel

A fácánt és a fürjeket megmossuk, leszárogatjuk, majd kívül-belül megsózzuk, kakukkfűvel meg majoránnával bedörzsöljük.

Close