Mazsolás csirkeleves

2014-04-13
Mazsolás csirkeleves
  • Várható: Mazsolás csirkeleves 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 35perc
  • Kész: 45perc

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke
  • 100 g sárgarépa
  • 100 g petrezselyemgyökér (fehérrépa)
  • 50 g zellergumó
  • 1 db citrom
  • 3 dl fehérbor
  • 50 g vaj
  • 30 g liszt
  • 100 g mazsolaszőlő
  • 50 g kristálycukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 5 g só
  • 1 g őrölt gyömbér
  • 1 g porított sáfrány

Elkészítés:

Lépés: 1

A megmosott csirkét - az aprólék is használható erre a célra - apró, raguszerű darabokra vágjuk, hasonlóképpen a zöldféléket is.

Lépés: 2

A vajat felforrósítjuk, rátesszük a csirkedarabokat, valamint a zöldféléket, és pár perc párolás után hozzáadjuk az őrölt fűszereket, megsózzuk és megszórjuk liszttel. Ha kissé átizzott, a petrezselyem vágott zöldjét hozzátéve felengedjük a borral (ha gyermekek is fogyasztják, ez elhagyható) és a tejszínnel, valamint annyi vízzel, hogy megfelelő mennyiséget kapjunk.

Lépés: 3

Közben megmossuk a mazsolaszőlőt, felkarikázzuk a meghámozott citromot, és hozzáforraljuk a már majdnem kész leveshez.

Lépés: 4

Tálaláskor tegyük bele az előzőleg kikevert tejfölt, és forrón adjuk az asztalra.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    712 kcal
  • Fehérje

    66 g
  • Zsír

    33 g
  • Szénhidrát

    102 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mary Pickford koktél
Mary Pickford koktél

Kombináljuk az összetevőket (rumot, ananászlét, likőrt, szirupot) egy jéggel félig töltött koktél shakerben.

Close