Almás zsemlefelfújt

2016-02-22
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Almás zsemlefelfújt 4-6 személyre
  • Felszolgálás: 4-6 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:10 óra
  • Kész: 1:20 óra

Hozzávalók:

  • 0,5 liter tej
  • 3 tojás
  • 5 g só
  • 1 db citrom
  • 60 g cukor
  • 8 db másnapos zsemle
  • 10 g fahéj
  • 4 cl rum
  • 1 kg alma
  • 100 g mazsolaszőlő
  • 50 g vaj
  • 50 g porcukor

Elkészítés:

Lépés: 1

Az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, majd felnegyedelve összekeverjük a rumban és kevés tejben felfőzött mazsolaszőlővel, a citrom szűrt levével és reszelt héjával összedolgozott sózott tojásokkal.

Lépés: 2

A másnapos zsemléket félkarikára vágjuk, és ráöntjük a már nem teljesen forró felforralt tejet, majd összekeverjük az őrölt fahéjjal.

Lépés: 3

Egy mély tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük az áztatott zsemle felét, az almakarikás-mazsolaszőlős keveréket, és felülre kerül a többi zsemle. A maradék, felolvasztott vajjal meglocsoljuk, előmelegített sütőben 200 °C-on 30-40 perc alatt készre sütjük. Úgy is készíthető, hogy a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a sütés befejezése előtt borítjuk a tetejére, majd a tojáshabot szép rózsaszínre sütjük.

Lépés: 4

Saját edényében, felszeletelve és porcukorral meghintve adjuk asztalra, minél melegebben.

Tipp:

Fehérbor-mártás adható mellé.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    709 kcal
  • Fehérje

    326 g
  • Zsír

    177 g
  • Szénhidrát

    132 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Falafel szendvics pitában, uborka szósszal
Falafel szendvics pitában, uborka szósszal

Egy tálban keverjük össze az ecetet, kaprot, hagymát és paprikát. Tegyük bele az uborka szeleteket és hagyjuk pácolni egy este.

Close