Bazsalikomos párolt tengeri hal csőben sütve

2013-09-13
Bazsalikomos párolt tengeri hal csőben sütve
  • Várható: Bazsalikomos párolt tengeri hal csőben sütve 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 4perc
  • Elkészítési idő: 40perc
  • Kész: 44perc

Hozzávalók:

  • 60 dkg vadlazacfilé
  • csipet étkezési só
  • 2 dl Tolnai Chardonnay száraz fehérbor
  • 4 levél friss bazsalikom
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg búzafinomliszt
  • 3 db tojás
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • 2 db citrom (díszítéshez)

Elkészítés:

Lépés: 1

A halfiléket tűzálló tálba tesszük, megsózzuk, ráöntjük a fehérbort, majd a bazsalikomot és a megtisztított gombafejeket a halszeletekre helyezzük. Előmelegített sütőben 160°C-on 25 perc alatt megpároljuk.

Lépés: 2

A lisztet a vajon felforrósítjuk, majd a halfilé leszűrt levével felengedjük, simára keverjük és felforraljuk, végül a tűzről levéve a tojások sárgáját egyenként belekeverjük.

Lépés: 3

Az elkészített mártással beborítjuk a halszeleteket, megszórjuk reszelt parmezán sajttal, és grill fokozaton pirosra sütjük.

Lépés: 4

Citrom cikkekkel díszítjük és tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    580,9 kcal
  • Fehérje

    16,3 g
  • Zsír

    31,5 g
  • Szénhidrát

    13,5 g
  • Rost

    1,6 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Hideg túrólepény szilvásan

Jól kivajazott zománcos sütőlapot megtöltünk a túrómassza kétharmad részével.

Close