Az idei év bora a Hilltopnál a Chardonnay Premium
A Hilltop Premium Chardonnay 2011-es évjárata különleges bor, gyümölcsös, telt, kerek ízeit, harmonikusan érett zamatait világszerte és itthon is elismerik a fogyasztók és a versenyek borbírái egyaránt.
A Prémium Chardonnay ugyanis ezüstérmet nyert a fajta borait szemléző, nemzetközi Chardonnay du Monde versenyen, ahol 42 ország 872 borát vizsgálták. Magyarországon pedig aranyérmes lett a 34. Országos Borversenyen és a Vinagorán is.
A Hilltop Borászat egyik kedvenc dűlőjéről, a Pap-hegyről származó chardonnay-termésből igazán különleges bor készült, amelyet 14°C-ra behűtve, fehér húsokból készült fűszeres ételekhez ajánlott fogyasztani.
A Hilltop Borhotel és Étterem libamájjal töltött csirkemell roládot ajánl az aranyló nedűhöz, tejszínes kelkáposztával és hagymás törtburgonyával. A Hilltop Borászat mindig is kiváló borokat készített, amelyeket már számos díjjal és elismeréssel jutalmaztak. A neszmélyi Chardonnay Premium ezüstérme különösen azért jelentős, mivel világméretű nagyságának és szigorú módszereinek köszönhetően a Chardonnay du Monde különösen fontos helyet foglal el a nemzetközi versenyek között.
A szigorú minőségi szabályok és az optimális kóstolási feltételek mellett 300 borszakértő választja ki azokat a borokat, amelyek feltétlenül a legjobb és legminőségibb termékek közé tartoznak.
A chardonnay szőlőfajtát a világ minden táján termesztik.
A chardonnay igazán elegáns bor, halak és fehér húsú szárnyasok mellé ideális, de nehezebb változatai a borjúhúsból készült ételek ígéretes kísérője lehet. Más borokban fel nem fedezhető összetett savak jellemzik, a chardonnay borok ízét, karakterét nagyban befolyásolja a termőhely jellege és a borász ízlése. A Hilltop Borászat kiemelkedő chardonnay-ja a rómaiak kedvenc dűlőjének is titulált Pap-hegyen termett szőlőből készült. A gyümölcsös, telt, kerek, vastag, intenzíven és nagyon harmonikusan érett, kiemelkedő száraz borhoz a Hilltop étterem séfje egy hasonlóan egyedi, mégis egyszerűségében zamatos libamájjal töltött csirkemell roládot álmodott meg. A finomságokat megkóstolhatja bárki, aki ellátogat a neszmélyi Melegeshegyre, ahol idén ősztől megújult étlappal és változatos borkóstoló programokkal várja a vendégeket a Hilltop Borhotel és Étterem.
Örömmel várja Önt egész évben borkóstolóra, ebédre, vagy vacsorára, bortúrára, lovaglásra vagy biciklis kirándulásra Neszmélyen, a Hilltop Borhotel és Étterem vidám csapata.