Gesztenyével töltött csúsztatott palacsinta
2015-01-05- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Gesztenyével töltött csúsztatott palacsinta 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:10 óra
Hozzávalók (tésztához):
- 250 g liszt
- 1 dl tejszín
- 4 tojás
- 0,5 dl olaj
Hozzávalók (töltelékhez):
- 300 g kész gesztenyemassza (vagy gesztenyepor 1 dl tejjel elkeverve)
- 150 g kimagozott meggy
- 100 g dió vagy mogyoró
- 150 g étkezési csokoládé
- 2 cl rum
- olaj, a sütéshez
- porcukor, a szóráshoz
Elkészítés:
Lépés: 1
A palacsintatésztát a következőképpen készítjük el: a liszthez hozzáadjuk a tojások sárgáját, kevés sót és olajat, valamint a tojásfehérjék keményre vert habját. Annyi tejszínnel - esetleg tejjel - engedjük fel, hogy sűrűn folyó masszát kapjunk. „A teflonbevonatú palacsinta-sütőt nem szükséges olajozni, csak a hagyományosat; ha lehet két palacsintasütőt használjunk.”
Lépés: 2
Az edényeket először felforrósítjuk olajjal, vagy anélkül kimerjük a masszából a megfelelő mennyiséget. A palacsintának csak az egyik oldalát süssük meg, majd a forró sütőbe toljuk néhány pillanatra, amíg teljesen átsüt. Ezalatt a másik sütővel folytassuk a sütést.
Lépés: 3
Rétegezve tegyük tányérra a palacsintákat és a gesztenyemassza, kimagozott meggy, durvára vágott dió vagy mogyoró ízesített keverékével kenjük meg. De külön-külön is megtölthetők a palacsinták.
Lépés: 4
A lerakott változat készítésekor a legfelső palacsintára megolvasztjuk a keserű csokoládét, és még egyszer a sütőbe tolva, átforrósítva, porcukorral meghintve adjuk asztalra.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
130 kcal -
Fehérje
30 g -
Zsír
67 g -
Szénhidrát
121 g