Fejes saláta lilahagymával, tojássalátával és bazsalikomos-olívás öntettel

2013-12-18
Fejes saláta lilahagymával, tojássalátával és bazsalikomos-olívás öntettel
  • Várható: Fejes saláta lilahagymával, tojássalátával és bazsalikomos-olívás öntettel 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 25perc
  • Kész: 30perc

Hozzávalók:

  • 1 db fejes saláta
  • csipetnyi tengeri só
  • ízlés szerint cukor
  • 1 dl fehérborecet
  • 2 fej lilahagyma
  • 3 db tojás
  • 2 dl joghurt
  • 1/2 dl mustár
  • 1 csomag snidling
  • 1 csomag bazsalikom
  • 1 dl olívaolaj
  • 4 db koktélparadicsom
  • 5 dkg olívabogyó

Elkészítés:

Lépés: 1

A sóból, cukorból, fehérborecetből és az apróra vágott lilahagymából salátalevet készítünk.

Lépés: 2

A joghurtot összekeverjük mustárral, snidlinggel, bazsalikommal, olívabogyóval, olívaolajjal, és botmixer segítségével krémet készítünk belőle.

Lépés: 3

A tojásokat megfőzzük, majd cikkekre vágva tálaló tálra rendezzük, és meglocsoljuk a joghurtos dresszinggel. A tetejére halmozzuk a megtépkedett salátaleveleket, és megöntözzük a salátalével.

Lépés: 4

Koktélparadicsommal, szeletelt tojással díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(1 / 5)

1 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    97,4 kcal
  • Fehérje

    7,4 g
  • Zsír

    5,6 g
  • Szénhidrát

    8,7 g
  • Rost

    1,9 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Paradicsomos káposzta
Paradicsomos káposzta

Ha az iskolai menzára gondolunk, akkor a főzelékek között valahol a második vonalban ott szerepel a paradicsomos káposzta is.

Close