Epres-túrós kosárkák
2014-04-02- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Epres-túrós kosárkák 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 60perc
A friss gyümölcsből készült desszertek azért csodálatosak, mert könnyűek, és kevésbé hizlalnak. Ha szereti az epret, akkor mindenképpen készítse el az epres-túrós kosárkákat, és garantáltan nem fog csalódni.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 20 dkg vaj (nem margarin)
- 25 dkg eper (ha lehet friss)
- 25 dkg túró
- 2 dl habtejszín
- muffin papírok
Elkészítés:
Lépés: 1
Mielőtt elkezdenénk a tészta összeállítását, vegyük ki a vajat a hűtőből, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. A tészta elkészítéséhez gyúrjuk össze a lisztet a tojással, 10 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 15 dkg vajjal. Az elkészült tésztát tegyük be a hűtőbe egy órára pihenni. Ezután nyújtsuk ki a tésztát kb. fél cm. vastagra, majd szaggató segítségével formáljunk belőle köröket, és nyomkodjuk bele őket a muffin formákba. A tészták alját szurkáljuk meg villával, vagy fogpiszkálóval, és tegyük be őket a 200 fokra előmelegített sütőbe 15 percre.
Lépés: 2
Amíg sülnek a kosárkák, addig állítsuk össze a tölteléket. Ehhez a habtejszínt verjük fel a maradék 10 dkg porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral, a túrót pedig keverjük jól el 5 dkg vajjal. Ezután a két krémet óvatosan keverjük össze.
Lépés: 3
Ha megsültek a kosárkák, akkor kanalazzunk az aljukra a töltelékből, majd tegyük a tetejére az epreket. Ezt követően csak annyi dolgunk van, hogy a család elől 1-2 órára eldugjuk a hűtőbe a kosárkákat, hogy a krém megdermedjen, és a tészta puhuljon.
Tipp:
Ehhez a könnyű desszerthez egy késői szüretelésű furmintot tudnék ajánlani – próbálják ki, így egészen más élmény lesz a süti fogyasztása.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet