Epres-túrós kosárkák

2014-04-02
Epres-túrós kosárkák
  • Várható: Epres-túrós kosárkák 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 60perc

A friss gyümölcsből készült desszertek azért csodálatosak, mert könnyűek, és kevésbé hizlalnak. Ha szereti az epret, akkor mindenképpen készítse el az epres-túrós kosárkákat, és garantáltan nem fog csalódni.

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 20 dkg vaj (nem margarin)
  • 25 dkg eper (ha lehet friss)
  • 25 dkg túró
  • 2 dl habtejszín
  • muffin papírok

Elkészítés:

Lépés: 1

Mielőtt elkezdenénk a tészta összeállítását, vegyük ki a vajat a hűtőből, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. A tészta elkészítéséhez gyúrjuk össze a lisztet a tojással, 10 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 15 dkg vajjal. Az elkészült tésztát tegyük be a hűtőbe egy órára pihenni. Ezután nyújtsuk ki a tésztát kb. fél cm. vastagra, majd szaggató segítségével formáljunk belőle köröket, és nyomkodjuk bele őket a muffin formákba. A tészták alját szurkáljuk meg villával, vagy fogpiszkálóval, és tegyük be őket a 200 fokra előmelegített sütőbe 15 percre.

Lépés: 2

Amíg sülnek a kosárkák, addig állítsuk össze a tölteléket. Ehhez a habtejszínt verjük fel a maradék 10 dkg porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral, a túrót pedig keverjük jól el 5 dkg vajjal. Ezután a két krémet óvatosan keverjük össze.

Lépés: 3

Ha megsültek a kosárkák, akkor kanalazzunk az aljukra a töltelékből, majd tegyük a tetejére az epreket. Ezt követően csak annyi dolgunk van, hogy a család elől 1-2 órára eldugjuk a hűtőbe a kosárkákat, hogy a krém megdermedjen, és a tészta puhuljon.

Tipp:

Ehhez a könnyű desszerthez egy késői szüretelésű furmintot tudnék ajánlani – próbálják ki, így egészen más élmény lesz a süti fogyasztása.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Busa reform módra

A busaszeleteket enyhén besózzuk, majd a borral és a szőlőlével leöntjük.

Close