Virslis-metélőhagymás burgonyaleves
2012-11-01- Várható: Virslis burgonyaleves 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 35perc
- Kész: 40perc
Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 2 db sárgarépa
- 1 db lilahagyma
- 10 dkg vaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint majoránna
- 1/2 kg virsli
- 1 csokor metélőhagyma
- 3-4 friss ágacska kakukkfű
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 2-3 evőkanál dijoni mustár
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1/2 kg barna kenyér
Elkészítés:
Lépés: 1
A burgonyát és a sárgarépát megtisztítjuk, és egyenletes darabokra vágjuk.
Lépés: 2
Az apróra vágott lilahagymát vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a burgonyát és a sárgarépát, majd felengedjük vízzel. Sóval, borssal, majorannával ízesítjük. Felforraljuk, és beletesszük a karikára szelt virslit, az apróra vágott metélőhagymát és kakukkfüvet.
Lépés: 3
A tejfölből és a dijoni mustárból a liszttel és kevés vízzel habarást készítünk. Mikor a levesben megfőtt a burgonya, a tejfölös habarást hozzáadjuk, és újra felforraljuk.
Lépés: 4
Frissen vágott petrezselyemzölddel és barna kenyérrel tálaljuk.
Átlag értékelés
(4.7 / 5)
3 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1304,7 kcal -
Fehérje
46,9 g -
Zsír
74,1 g -
Szénhidrát
119,2 g -
Rost
4,5 g