Alföldi tarhonyaleves

2012-11-09
Alföldi tarhonyaleves
  • Várható: Alföldi tarhonyaleves 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 35perc

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 db paradicsom
  • 15 dkg tarhonya
  • 3 db burgonya
  • ízlés szerint só
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db hegyes erőspaprika

Elkészítés:

Lépés: 1

A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, és megpirítjuk. Mikor már aranyszínű, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, az őrölt köményt, a kockára vágott zöldpaprikát, és pár percig lassú tűzön pirítjuk.

Lépés: 2

Mikor zsírjára pirult, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, és pár percig továbbpirítjuk.

Lépés: 3

Közben a tarhonyát 180 °C-os sütőben aranybarnára pirítjuk. A kockára vágott burgonyával együtt hozzáadjuk a leveshez, és kb. 1 liter vízzel felengedjük.

Lépés: 4

Mikor felforrt, szükség szerint sóval ízesítjük, majd készre főzzük.

Lépés: 5

Tálalásnál petrezselyemzölddel és hegyes erőspaprikával díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(3 / 5)

3 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    489,8 kcal
  • Fehérje

    16,3 g
  • Zsír

    20,7 g
  • Szénhidrát

    58,6 g
  • Rost

    2,2 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pikáns pacal
Pikáns pacal

A csíkozott pacalt annyi vízben tesszük fel főni, hogy két ujjnyira ellepje.

Close