Alföldi tarhonyaleves
2012-11-09- Várható: Alföldi tarhonyaleves 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 35perc
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 db zöldpaprika
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 db paradicsom
- 15 dkg tarhonya
- 3 db burgonya
- ízlés szerint só
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 db hegyes erőspaprika
Elkészítés:
Lépés: 1
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, és megpirítjuk. Mikor már aranyszínű, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, az őrölt köményt, a kockára vágott zöldpaprikát, és pár percig lassú tűzön pirítjuk.
Lépés: 2
Mikor zsírjára pirult, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, és pár percig továbbpirítjuk.
Lépés: 3
Közben a tarhonyát 180 °C-os sütőben aranybarnára pirítjuk. A kockára vágott burgonyával együtt hozzáadjuk a leveshez, és kb. 1 liter vízzel felengedjük.
Lépés: 4
Mikor felforrt, szükség szerint sóval ízesítjük, majd készre főzzük.
Lépés: 5
Tálalásnál petrezselyemzölddel és hegyes erőspaprikával díszítjük.
Átlag értékelés
(3 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
489,8 kcal -
Fehérje
16,3 g -
Zsír
20,7 g -
Szénhidrát
58,6 g -
Rost
2,2 g