Pikáns pacal
2013-10-17- Várható: Pikáns pacal 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 1:30 óra
- Kész: 1:35 óra
Hozzávalók:
- 1 kg csíkozott pacal (konyhakész, gyorsfagyasztott)
- 20 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg sárgarépa
- 20 dkg fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- 5 dkg méz
- 2-3 db babérlevél
- 1 db citrom
- 3 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- 5 dkg liszt
- 2 dl száraz fehérbor
- 50 dkg száraztészta
Elkészítés:
Lépés: 1
A csíkozott pacalt annyi vízben tesszük fel főni, hogy két ujjnyira ellepje. Lassú tűzön, fedő alatt, egy órán át főzzük.
Lépés: 2
Közben a füstölt szalonnát vékony darabokra vágjuk, és vastag talpú lábasban aranyszínűre pirítjuk. Csíkokra vágjuk a sárgarépát, a fehérrépát, felszeleteljük a vöröshagymát és a fokhagymát, majd az összeset hozzáadjuk a szalonnához, és pár percig együtt pirítjuk vele. Sóval, mézzel, babérlevéllel és karikára vágott citrommal ízesítjük.
Lépés: 3
A tejszínből, a tejfölből és a lisztből habarást készítünk. Az időközben megfőtt pacalt leszűrjük, és hozzáadjuk a megpirult zöldségekhez. Beleöntjük a bort, és forralni kezdjük az ételt. Ezután behabarjuk az előre elkészített habarással, és pár percig továbbforraljuk. Szükség esetén utánízesítjük.
Lépés: 4
A kész ételt főtt tésztával tálaljuk.
Átlag értékelés
(4 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1916,5 kcal -
Fehérje
73,6 g -
Zsír
123,2 g -
Szénhidrát
120,7 g -
Rost
6 g