5-hagymaleves
2014-03-19- Várható: 5 adag 5-hagymaleves
- Felszolgálás: 5 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 35perc
- Kész: 50perc
Ebben a levesben tobzódnak az ízek. Ötféle hagymát főztem bele. Eredetileg még egy hatodik is szerepelt a tervben, de végül is a snidlig kimaradt, mert a kertben nem találtam meg, a piacra meg lusta voltam ezért kimenni. A főzést sem bonyolítottam túl.
Hozzávalók:
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 póréhagyma zöldjével
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 1 csokor medvehagyma
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1 db nagyobb burgonya
- 4 db chili paprika
- 2 db tyúkhúsleves kocka
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- vaj
- olívaolaj
- 2 l víz
Elkészítés:
Lépés: 1
A vöröshagymát, póréhagymát, újhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a medvehagymát, petrezselymet nagyobb darabokra, a krumplit kockára vágom.
Lépés: 2
Egy fazékban olajon és vajon megdinsztelem a hagymákat a medvehagyma és az újhagyma zöldje kivételével, ráteszem a krumplit is. Felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem, belevágom a chilit.
Lépés: 3
Amikor már a krumpli majdnem puha, hozzáadom a medvehagymát és az újhagyma zöldjét. Egyet rottyantok rajta, s már kész is, lehet tálalni.
Lépés: 4
Merek a levesből, s teszek rá petrezselyemlevelet s egy medvehagymát.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet