Tepsis rakott krumpli lilakáposztával
2013-10-30- Várható: 3 tányér Tepsis rakott krumpli lilakáposztával
- Felszolgálás: 3 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 50perc
- Kész: 60perc
Hozzávalók (krumplihoz):
- 50 dkg krumpli
- 2 db tojás
- 1 szál füstölt kolbász
- 4 fej csiperkegomba
- 2 dl tejföl
- só
- őrölt pirospaprika
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
Hozzávalók (káposztához):
- 1 kicsi fej lilakáposzta fele
- 1 db vöröshagyma
- 1 db fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál vörösborecet
- só
- 1 teáskanál köménymag
- őrölt fekete bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Lépés: 1
A tojásokat megfőzöm, felszeletelem. A kolbászt felkarikázom. A káposztát legyalulom, a hagymát aprítom. A gombát felszeletelem.
Lépés: 2
A krumplit héjában félig megfőzöm, megpucolom, s felszeletelem. A felét lerakom egy olajozott tepsibe, fűszerezem. Rápakolom a tojás, a gomba és a kolbász szeleteket, majd újabb krumpliréteg következik. Fűszerezem, locsolok rá olajat, rákanalazom a tejfölt. Berakom a sütőbe, s 180 C fokon megsütöm.
Lépés: 3
Közben egy serpenyőben olajon a köménymagot megpirítom, rádobom a hagymát, a cukrot karamelizálom. Majd ráteszem a káposztát, a babérleveleket, fűszerezem, locsolok rá ecetet. Fedő alatt párolom.
Lépés: 4
Tálaláskor szedek a tányérra rakott krumplit, mellé lilakáposztát.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet