Rizses lecsó császárszalonnával és füstölt kolbásszal
2013-10-27- Várható: 2 tányér Rizses lecsó császárszalonnával és füstölt kolbásszal
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 35perc
- Kész: 50perc
Hozzávalók:
- 2 szelet főtt császárszalonna
- 1 szál füstölt kolbász
- 6 db paprika
- 2 db csípős hegyes zöldpaprika
- 6 db chilipaprika
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 db paradicsom
- 1/2 pohár rizs
- olívaolaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
Elkészítés:
Lépés: 1
A rizst még reggel beáztatom.
Lépés: 2
A szalonnát kockára, a paprikákat és 2 chilit karikára, a hagymákat apróra vágom, a paradicsomot kockázom.
Lépés: 3
Egy serpenyőbe kevés olajon megsütöm a szalonnát, majd a kolbászt. A kolbászt kiveszem, félreteszem. A serpenyőbe beleteszem a hagymákat, a chilit és a rizst, dinsztelem, majd beleteszem a paprikákat, végül a paradicsomot, fűszerezem, öntök rá egy kevés vizet. Időnként megkavarom, hogy ne kapjon oda.
Lépés: 4
Amikor megfőtt a rizs, hozzákeverem a kolbászkarikákat.
Lépés: 5
Tálalok. A tányérra szedek a lecsóból, szórok rá még borsot, vágok rá egy chilipaprikát, s a közepére teszek egy chilit.
Átlag értékelés
(4 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet