Póréhagymaleves

2014-03-23
Póréhagymaleves
  • Várható: 4 adag Póréhagymaleves
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 20perc
  • Kész: 30perc

A legtöbben odavagyunk a hagymás ételekért, persze nem véletlenül, hiszen ez az aromás zöldség istenien finom. Ha szeret változatosan étkezni, akkor mindenképpen készítse el ezt a finomságot.

Hozzávalók:

  • 50 dkg póréhagyma, felkarikázva
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl zöldségleves alaplé
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • olíva olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • toast kenyér, felkockázva

Elkészítés:

Lépés: 1

Kezdjük el párolni a póréhagymát a vajon, és ha már majdnem megpirult, akkor hintsük rá a lisztet is, és együtt is pirítsuk őket egy percig.

Lépés: 2

A hagymás alapot öntsük fel a borral, pároljuk 1-2 percig, majd öntsük hozzá a zöldségleves alaplevet is. Néhány percig főzzük a levest, és közben adjuk hozzá a reszelt sajtot és a tejszínt is. Ha elég sós és ízletes a zöldségleves alaplé, akkor nem fontos fűszerezni.

Lépés: 3

Miközben fő a póréhagyma leves, serpenyőben, egy kevés olíva olajon süssük ropogósra a bacon szeleteket, illetve a kenyérkockákat is pirítsuk meg a sütőben.

Lépés: 4

Az elkészült póréhagyma levest forrón tálalják, és szórjanak rá a baconből és a kenyérkockából is.

Tipp:

Ehhez a leveshez egy testes fehérbort, mondjuk egy chardonnayt ajánlok.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Cseresznyés vadkacsa

A kacsát 6-6 részre daraboljuk, besózva félretesszük.

Close