Póréhagymaleves
2014-03-23- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: 4 adag Póréhagymaleves
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 20perc
- Kész: 30perc
A legtöbben odavagyunk a hagymás ételekért, persze nem véletlenül, hiszen ez az aromás zöldség istenien finom. Ha szeret változatosan étkezni, akkor mindenképpen készítse el ezt a finomságot.
Hozzávalók:
- 50 dkg póréhagyma, felkarikázva
- 1 dl száraz fehérbor
- 5 dkg vaj
- 5 dl zöldségleves alaplé
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- olíva olaj
- 1 evőkanál liszt
- 10 dkg szeletelt bacon
- toast kenyér, felkockázva
Elkészítés:
Lépés: 1
Kezdjük el párolni a póréhagymát a vajon, és ha már majdnem megpirult, akkor hintsük rá a lisztet is, és együtt is pirítsuk őket egy percig.
Lépés: 2
A hagymás alapot öntsük fel a borral, pároljuk 1-2 percig, majd öntsük hozzá a zöldségleves alaplevet is. Néhány percig főzzük a levest, és közben adjuk hozzá a reszelt sajtot és a tejszínt is. Ha elég sós és ízletes a zöldségleves alaplé, akkor nem fontos fűszerezni.
Lépés: 3
Miközben fő a póréhagyma leves, serpenyőben, egy kevés olíva olajon süssük ropogósra a bacon szeleteket, illetve a kenyérkockákat is pirítsuk meg a sütőben.
Lépés: 4
Az elkészült póréhagyma levest forrón tálalják, és szórjanak rá a baconből és a kenyérkockából is.
Tipp:
Ehhez a leveshez egy testes fehérbort, mondjuk egy chardonnayt ajánlok.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet