Café de Paris – mokkakrém

2013-11-28
Café de Paris - mokkakrém
  • Várható: Café de Paris - mokkakrém 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 60perc

Hozzávalók:

  • ízlés szerint feketekávé
  • 20 dkg porcukor
  • 8 db tojás sárgája
  • 35 dkg vaj
  • csokoládé (díszítéshez)

Elkészítés:

Lépés: 1

A kávéból 2,5 dl friss feketekávét főzünk.

Lépés: 2

A tojás sárgáját a porcukorral vízgőzön krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a friss, forró kávét. A krémet kézmeleg hőmérsékleten levesszük a vízgőzről, és apránként hozzákeverjük a vajat.

Lépés: 3

Habverővel gyors fordulaton krémszerűvé verjük, és azonnal tálaljuk.

Tipp:

Díszítésként tört csokoládédarabokat szórhatunk a tetejére.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Csokoládéfondue

    Csokoládéfondue

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szárított mézes ringlószilva

  • Chilis camembert majonézzel, fokhagymával és chilivel

    Chilis camembert majonézzel, fokhagymával és chilivel

  • Whisky praliné

    Whisky praliné

  • Vodkamálna bonbon

    Vodkamálna bonbon

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    866,3 kcal
  • Fehérje

    1,4 g
  • Zsír

    120,9 g
  • Szénhidrát

    0,5 g
  • Rost

    0 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Túrófelfújt
Túrófelfújt málnaöntettel

A túrót áttörjük, simára keverjük a tojássárgájával, 8 dkg kristálycukorral, vaníliás cukorral, sóval, a kemény habbá vert tojásfehérjével, a citrom levével és reszelt héjával.

Close