Naranccsal töltött kacsa
2014-05-18- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Nehéz
- Várható: Naranccsal töltött kacsa 4-6 személyre
- Felszolgálás: 4-6 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 2:20 óra
- Kész: 2:30 óra
Hozzávalók:
- 2,5 kg-os pecsenyekacsa
- 200 g sovány sertés vagy pulykamellhús
- 2 db zsemle
- 4 db kb. 600 g narancs vagy 300 g mandarinbefőtt
- 10 g őrölt bazsalikom
- 10 g só
- 5 g őrölt bors
- 1 dl narancslikőr
- 2 tojás
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 4 adag banános rizsgombóc és Cumberland-mártás ízlés szerint (köretnek)
Elkészítés:
Lépés: 1
A pecsenyekacsákat megtisztítjuk, a tokot eltávolítjuk, és kívül-belül besózzuk. Ki is lehet csontozni - a fényképen kicsontozva látható -, de erre a műveletre csak gyakorlott háziasszony vállalkozzon, ugyanis nem könnyű, a hátgerincénél kezdve a csontozás.
Lépés: 2
A sovány sertés- vagy pulykamellhúst többször, pépesre daráljuk, hozzákaparjuk az áztatott zsemlét, egy keverőtálba téve hozzáadjuk a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, az őrölt bazsalikommal továbbfűszerezve hozzátesszük a narancsok felének a hámozott cikkeit, valamint a narancslikőrt. Betöltve a pecsenyekacsa hasüregébe, hurokkötözéssel bekötözzük, alufóliába csavarjuk, és húsz-huszonöt percig sós, kissé cukros vízben megfőzzük.
Lépés: 3
Forró sütőbe tesszük, pár perc múlva azonban csökkentsük le a sütő hőfokát 160-180 °C-ra. A sütés kb. egy óráig tart, közben a saját főzőlevével locsolgassuk. Ha kissé kihűlt, levesszük a fóliát, és a kötözőspárgát, majd felszeletelve ismét átforrósítjuk.
Lépés: 4
Petrezselyemzölddel díszítjük. Banános rizsgombóccal és Cumberland-mártással adjuk az ínyencek asztalára.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
918 kcal -
Fehérje
119 g -
Zsír
201 g -
Szénhidrát
121 g