Naranccsal töltött kacsa

2014-05-18
Naranccsal töltött kacsa
  • Várható: Naranccsal töltött kacsa 4-6 személyre
  • Felszolgálás: 4-6 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 2:20 óra
  • Kész: 2:30 óra

Hozzávalók:

  • 2,5 kg-os pecsenyekacsa
  • 200 g sovány sertés vagy pulykamellhús
  • 2 db zsemle
  • 4 db kb. 600 g narancs vagy 300 g mandarinbefőtt
  • 10 g őrölt bazsalikom
  • 10 g só
  • 5 g őrölt bors
  • 1 dl narancslikőr
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4 adag banános rizsgombóc és Cumberland-mártás ízlés szerint (köretnek)

Cumberland mártás készítése

Elkészítés:

Lépés: 1

A pecsenyekacsákat megtisztítjuk, a tokot eltávolítjuk, és kívül-belül besózzuk. Ki is lehet csontozni - a fényképen kicsontozva látható -, de erre a műveletre csak gyakorlott háziasszony vállalkozzon, ugyanis nem könnyű, a hátgerincénél kezdve a csontozás.

Lépés: 2

A sovány sertés- vagy pulykamellhúst többször, pépesre daráljuk, hozzákaparjuk az áztatott zsemlét, egy keverőtálba téve hozzáadjuk a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, az őrölt bazsalikommal továbbfűszerezve hozzátesszük a narancsok felének a hámozott cikkeit, valamint a narancslikőrt. Betöltve a pecsenyekacsa hasüregébe, hurokkötözéssel bekötözzük, alufóliába csavarjuk, és húsz-huszonöt percig sós, kissé cukros vízben megfőzzük.

Lépés: 3

Forró sütőbe tesszük, pár perc múlva azonban csökkentsük le a sütő hőfokát 160-180 °C-ra. A sütés kb. egy óráig tart, közben a saját főzőlevével locsolgassuk. Ha kissé kihűlt, levesszük a fóliát, és a kötözőspárgát, majd felszeletelve ismét átforrósítjuk.

Lépés: 4

Petrezselyemzölddel díszítjük. Banános rizsgombóccal és Cumberland-mártással adjuk az ínyencek asztalára.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    918 kcal
  • Fehérje

    119 g
  • Zsír

    201 g
  • Szénhidrát

    121 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Falafel szendvics pitában, uborka szósszal
Falafel szendvics pitában, uborka szósszal

Egy tálban keverjük össze az ecetet, kaprot, hagymát és paprikát. Tegyük bele az uborka szeleteket és hagyjuk pácolni egy este.

Close