Majonézes gombasaláta
2013-08-18- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Könnyű

- Várható: Majonézes gombasaláta 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 15perc
- Kész: 25perc
A majonézes saláták elkészítése nagyon egyszerű. Ha tudunk egy jó tartármártást készíteni, akkor csak annyi dolgunk van, hogy kerítünk egy olyan zöldséget, ami passzol a majonéz ízéhez. A gomba és a majonéz íze köztudottan passzol egymáshoz, ezért érdemes ezt a párosítást is kipróbálni.
Hozzávalók:
- 50 dkg csiperkegomba, apróra vágva
- 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
- 3 dl tartármártás
- 1 teáskanál friss rozmaring
- 1 teáskanál friss kakukkfű
- fehér bors
- só
- olívaolaj
Elkészítés:
Lépés: 1
Első lépésként készítsünk egy tartármártást a receptünk alapján. Ezután egy kis olívaolajon kezdjük el pirítani a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a gombát is. Erős tűz fölött néhány percig pirítsuk zöldségeket, de figyeljünk arra, hogy a gomba ne legyen túlságosan puha.
Lépés: 2
A gombás-hagymás alapról csöpögtessük le felesleges levet, majd keverjük hozzá a tartármártáshoz. A majonézes gombasalátához keverjük hozzá a zöldfűszereket, sózzunk, borsozzunk, és már készen is vagyunk.
Lépés: 3
A majonézes gombasalátát tegyük be a hűtőbe egy pár órára, hogy az ízei jól összeérjenek.
Átlag értékelés
(3.7 / 5)
3 ember értékelte ezt a receptet