Majonézes gombasaláta

2013-08-18
Majonézes gombasaláta
  • Várható: Majonézes gombasaláta 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 15perc
  • Kész: 25perc

A majonézes saláták elkészítése nagyon egyszerű. Ha tudunk egy jó tartármártást készíteni, akkor csak annyi dolgunk van, hogy kerítünk egy olyan zöldséget, ami passzol a majonéz ízéhez. A gomba és a majonéz íze köztudottan passzol egymáshoz, ezért érdemes ezt a párosítást is kipróbálni.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperkegomba, apróra vágva
  • 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 3 dl tartármártás
  • 1 teáskanál friss rozmaring
  • 1 teáskanál friss kakukkfű
  • fehér bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

Lépés: 1

Első lépésként készítsünk egy tartármártást a receptünk alapján. Ezután egy kis olívaolajon kezdjük el pirítani a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a gombát is. Erős tűz fölött néhány percig pirítsuk zöldségeket, de figyeljünk arra, hogy a gomba ne legyen túlságosan puha.

Lépés: 2

A gombás-hagymás alapról csöpögtessük le felesleges levet, majd keverjük hozzá a tartármártáshoz. A majonézes gombasalátához keverjük hozzá a zöldfűszereket, sózzunk, borsozzunk, és már készen is vagyunk.

Lépés: 3

A majonézes gombasalátát tegyük be a hűtőbe egy pár órára, hogy az ízei jól összeérjenek.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékelje a receptet

3 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Caramel Apple Jello Shots
Caramel Apple Jello Shots

Vágjuk félbe a zöld almákat, és formáljunk belőlük csészéket.

Close