Caramel Apple Jello Shots

2013-03-20
  • Várható: 36-48 db Caramel Apple Jello Shots
  • Felszolgálás: 9-12 fő
  • Előkészületi idő: 3perc
  • Elkészítési idő: 4:55 óra
  • Kész: 4:58 óra

Hozzávalók:

  • 6 zöld alma
  • 3 citrom
  • 1 csomag zselatin
  • 1/2 csésze víz
  • 1 csomag forró csokoládé por
  • 1/2 csésze kókusztej
  • 1/4 csésze cukor
  • 2 csepp sárga élelmiszer színezék
  • 1/2 csésze Vodka
  • 1/2 csésze tejkaramella likőr (Butterscotch Schnapps, pl.: Bols vagy DeKuyper)

1 csésze = 2,5 dl = 22.68 dkg

Elkészítés:

Lépés: 1

Vágjuk félbe a zöld almákat, és formáljunk belőlük csészéket úgy, hogy egy melon baller (gombóc alakú, egy kis kanál-szerű eszköz, hasonlít a fagylaltos kanálhoz) vagy egy kávéadagoló kanál segítségével vájjuk ki az almák húsát, a héjuktól kb. 1 cm vastag távolságra. Az almákat rakjuk aztán egy formába.

Lépés: 2

Vágjuk félbe a citromokat, és facsarjunk ki levet belőlük minden egyes zöld almás csészébe, és kenjük szét egy cukrász ecset segítségével a citromlevet a zöld almák belső falán.

Lépés: 3

Tegyünk vizet a fazékba, és kezdjük el melegíteni közepes hőn. Öntsük bele a forró csokoládé port, és keverjük fel, majd adjuk hozzá a kókusztejet, és a zselatint, majd jól keverjük össze, és forraljuk is fel.

Lépés: 4

Öntsük hozzá a cukrot és adjunk hozzá 2 csepp sárga élelmiszer színezéket, és kevergessük meg.

Lépés: 5

Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Lépés: 6

Egy pohárba öntsünk fél csésze vodkát és fél csésze tejkaramella likőrt, majd töltsük bele a kihűlt zselatinos folyadékba, majd keverjük jól össze.

Lépés: 7

A fazékból öntsük át a folyadékot egy kancsóba.

Lépés: 8

Töltsük fel a kivájt zöld almákat a zselatinos folyadékkal, és rakjuk be a hűtőbe 4 órára, hogy a zselatin megkössön (kocsonyás halmazállapotú legyen).

Lépés: 9

Vágjuk fel gerezdekre (tetszés szerint 3-4 gerezdre) az almákat, és rakjuk egy dekoratív tányérra őket.

Videó (elkészítés):

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Őszi barackbólé
Őszi barackbólé

Mind forrón, mind hidegen egyaránt élvezhető gyümölcsös bólé.

Close