Tejszínes-gombás sertésborda

2013-12-17
Tejszínes-gombás sertésborda
  • Várható: Tejszínes-gombás sertésborda 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 40perc
  • Kész: 50perc

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéskaraj
  • 10 dkg liszt
  • 11 dkg vaj
  • 15 dkg gomba
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • ízlés szerint só
  • csipetnyi bors
  • 1 csomag újhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 40 dkg rizs
  • 7 dl forró víz
  • 5 dkg olaj
  • 1 db vöröshagyma

Elkészítés:

Lépés: 1

A szeletelt sertéskarajt besózzuk, kiklopfoljuk, lisztben megforgatjuk. A vajat teflon serpenyőben addig melegítjük, amíg a buborékok eltűnnek belőle és aranyszínű lesz. A hússzeleteket 4-5 perc alatt szép színűre elősütjük, majd tálba tesszük.

Lépés: 2

A serpenyőbe megpirítjuk az egyforma nagyságú szeletekre vágott gombát. Mikor már lefőtte a levét és újra pirulni kezd, rászórjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk, és vékony csíkokra vágott újhagymával illatosítjuk.

Lépés: 3

Keverőtálban a tejszínt kevés liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a tejföl felét, majd állandó keverés mellett beleöntjük a serpenyőbe. Az elősütött hússzeleteket beletesszük a mártásba, és lassú tűzön összeforraljuk, vigyázva, nehogy odaégjen.

Lépés: 4

A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd forró vízzel felengedjük, sózzuk, és egy félbevágott vöröshagymát adunk hozzá. Mikor felforr, lefedjük, és előmelegített sütőben 20 perc alatt megpároljuk. Ha kész, petrezselyemmel ízesítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1076,6 kcal
  • Fehérje

    45,88 g
  • Zsír

    50,9 g
  • Szénhidrát

    101,6 g
  • Rost

    1,4 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Epres-málnás turmix joghurttal és fagylalttal
Epres-málnás turmix joghurttal és fagylalttal

A málnát, az epret, az áfonyalét, és a natúr joghurtot tegyük turmixgépbe.

Close