Tejszínes-gombás sertésborda
2013-12-17- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Tejszínes-gombás sertésborda 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 40perc
- Kész: 50perc
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéskaraj
- 10 dkg liszt
- 11 dkg vaj
- 15 dkg gomba
- 1 csomag petrezselyemzöld
- ízlés szerint só
- csipetnyi bors
- 1 csomag újhagyma
- 2 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- 40 dkg rizs
- 7 dl forró víz
- 5 dkg olaj
- 1 db vöröshagyma
Elkészítés:
Lépés: 1
A szeletelt sertéskarajt besózzuk, kiklopfoljuk, lisztben megforgatjuk. A vajat teflon serpenyőben addig melegítjük, amíg a buborékok eltűnnek belőle és aranyszínű lesz. A hússzeleteket 4-5 perc alatt szép színűre elősütjük, majd tálba tesszük.
Lépés: 2
A serpenyőbe megpirítjuk az egyforma nagyságú szeletekre vágott gombát. Mikor már lefőtte a levét és újra pirulni kezd, rászórjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk, és vékony csíkokra vágott újhagymával illatosítjuk.
Lépés: 3
Keverőtálban a tejszínt kevés liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a tejföl felét, majd állandó keverés mellett beleöntjük a serpenyőbe. Az elősütött hússzeleteket beletesszük a mártásba, és lassú tűzön összeforraljuk, vigyázva, nehogy odaégjen.
Lépés: 4
A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd forró vízzel felengedjük, sózzuk, és egy félbevágott vöröshagymát adunk hozzá. Mikor felforr, lefedjük, és előmelegített sütőben 20 perc alatt megpároljuk. Ha kész, petrezselyemmel ízesítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1076,6 kcal -
Fehérje
45,88 g -
Zsír
50,9 g -
Szénhidrát
101,6 g -
Rost
1,4 g