Eperlikőr
2014-03-11- Várható: 1 liter Eperlikőr
- Felszolgálás: 25 -30 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 5perc
- Kész: 20perc
Hozzávalók:
- 1 kg szamóca (földieper)
- 1/2 kg cukor
- 0,7 liter vodka
Elkészítés:
Lépés: 1
Az epret alaposan megmosom, leszedem a csumáját, félbevágom, beteszem egy nagy üvegbe, s rászórom a cukrot rétegesen.
Lépés: 2
Ráöntöm a vodkát, lezárom, s beteszem a spájzba.
Megjegyzés:
Először arra gondoltam, hogy fűszerezem, például mentalevéllel, s szegfűszeggel, de aztán letettem róla.
Én Iránban a gyümölcslikőröket kitettem a napos teraszra érni. Nagyon finom lett. Most viszont a neten körülnézve azt láttam, hogy mindenki árnyékos, hűvös helyre teszi, s legalább egy hónapig érleli.
Nos, én június 25-én tettem el.
Ma lefejtettem a likőrt. Két üvegbe, bő egy liter lett, 8,5 hónapig érett. Ízre kellemes, de talán túl édes (konty alá való). A cukor csak egy része alakult át alkohollá. Legközelebb visszatérek a már bevált módszerhez.
Átlag értékelés
(4 / 5)
3 ember értékelte ezt a receptet