Eperlikőr

2014-03-11
Eperlikőr
  • Várható: 1 liter Eperlikőr
  • Felszolgálás: 25 -30 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 5perc
  • Kész: 20perc

Hozzávalók:

  • 1 kg szamóca (földieper)
  • 1/2 kg cukor
  • 0,7 liter vodka

Elkészítés:

Lépés: 1

Az epret alaposan megmosom, leszedem a csumáját, félbevágom, beteszem egy nagy üvegbe, s rászórom a cukrot rétegesen.

Lépés: 2

Ráöntöm a vodkát, lezárom, s beteszem a spájzba.

Megjegyzés:

Először arra gondoltam, hogy fűszerezem, például mentalevéllel, s szegfűszeggel, de aztán letettem róla.

Én Iránban a gyümölcslikőröket kitettem a napos teraszra érni. Nagyon finom lett. Most viszont a neten körülnézve azt láttam, hogy mindenki árnyékos, hűvös helyre teszi, s legalább egy hónapig érleli.

Nos, én június 25-én tettem el.

Ma lefejtettem a likőrt. Két üvegbe, bő egy liter lett, 8,5 hónapig érett. Ízre kellemes, de talán túl édes (konty alá való). A cukor csak egy része alakult át alkohollá. Legközelebb visszatérek a már bevált módszerhez.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Értékelje a receptet

2 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Őszi barackbólé

    Őszi barackbólé

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Teapuncs arábiából

  • Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

    Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

  • Lynchburg Lemonade koktél

    Lynchburg Lemonade koktél

  • Fuzzy Navel koktél

    Fuzzy Navel koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Török kávéházi estek
Tematikus programsorozat a török gasztronómia jegyében

Kíváncsi milyen volt a szultánok konyhája, milyen alapanyagokat vett át a magyar konyha a törökből, vagy hogyan vált Isztambul a világ egyik új gasztrofővárosává? Február 5-én, szerdán, a Török Kávéházi...

Close