Kacsamájpástétommal töltött paprika és paradicsom, reszelt sajttal
2013-12-08- Várható: 2 adag Kacsamájpástétommal töltött paprika és paradicsom, reszelt sajttal
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 60perc
Nagyin ízlett a napokban sütött, töltött kaliforniai paprika, ezért most újra elkészítettem, de ezúttal TV-paprikát használtam fel, hozzá paradicsomot tettem, s megszórtam reszelt sajttal.
Hozzávalók:
- 2 db TV (tölteni való) paprika
- 2 db nagy paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db nagyobb krumpli
- 10 dkg kacsamájpástétom
- 1/2 bögre rizs
- 1 tojás
- petrezselyemzöld
- snidling
- 10 dkg kecskesajt
- só
- őrölt fekete bors
- oregánó
- olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
Lépés: 1
A rizst előfőzöm, a krumplikat héjában megfőzöm. Közben a hagymákat, petrezselymet, snidlinget aprítom, a sajtot lereszelem A paprikákat hosszában félbevágom, a paradicsomokat megskalpolom, belsejüket kivágom, aprítom.
Lépés: 2
A rizst egy keverőtálba teszem. Hozzáadom az aprított hagymákat, paradicsomot, petrezselyemzöldet, a kacsamájpástétomot, s a sajt felét. Ráütök egy tojást, fűszerezem, összekeverem.
Lépés: 3
Egy olajozott serpenyőbe berakom a paprikákat és a paradicsomokat, s a masszával megtöltöm őket, szórok rájuk sajtot. Végül melléjük rakom a krumplikat.
Lépés: 4
A serpenyőt berakom 180 C fokra előmelegített sütőbe, s 30 percig sütöm, mikor majdnem kész rászórom még a maradék sajtot, visszateszem a sütőbe, s aranybarnára sütöm, majd tálalok.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet