Fácánerőleves húsgaluskával

2013-10-02
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Fácánerőleves húsgaluskával 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 6perc
  • Elkészítési idő: 2:30 óra
  • Kész: 2:36 óra

Hozzávalók:

  • 2 konyhakész fácán (egyenként kb. 45 dekás)
  • 1 tojás
  • 0,2 dl konyak
  • kakukkfű
  • 30 dkg vegyes leveszöldség
  • 1 mokkáskanál paradicsompüré
  • 1 tojásfehérje
  • 1 babérlevél
  • néhány szem fekete bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 cikk vöröshagyma
  • 0,5 dl száraz fehérbor

Elkészítés:

Lépés: 1

A fácán mellét a csontról lefejtjük, kétszer ledaráljuk, majd a tojással meg a konyakkal összegyúrjuk. Csipetnyit megsózzuk, egy kevés morzsolt kakukkfűvel fűszerezzük. A masszából nedves kézzel kis gombócokat formálunk és enyhén sós, gyöngyözve forró vízben kifőzzük, leszűrjük, félretesszük. Ez lesz a leves betétje, amit elkészíthetünk, akkor is, amikor a leves fő.

Lépés: 2

A fácánról a combokat is levágjuk és kicsontozzuk. A lefejtett húst a megtisztított zöldséggel együtt ledaráljuk, a paradicsompürét meg a félig fölvert tojáshabot hozzáadjuk, majd kevergetve kb. 1,5 liter vízzel leöntjük. A fácán földarabolt csontjait belerakjuk, és kevergetve (mert könnyen leég) fölforraljuk. Utána kissé megsózzuk, a babérlevéllel, a borssal, a fokhagymával meg a vöröshagymával fűszerezzük, és kis lángon 1,5 órán át főzzük.

Lépés: 3

Utána a tűzről félrehúzzuk, 5-10 percig pihentetjük, majd szűrőruhán átszűrjük, és a borral ízesítjük. A megforrósított húsgaluskával tálaljuk.

Vendéglátóhelyek:

Ha szeretne idekerülni, kattintson a “Vendéglátóhelyek részére” menüpontra!

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    845 kJ/202 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gesztenyével töltött csirkemell fehérbor mártással
Gesztenyével töltött csirkemell fehérbor mártással

A csirkemell filéket megmossuk, és óvatosan felszúrjuk.

Close