Fácánerőleves húsgaluskával
2013-10-02- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Fácánerőleves húsgaluskával 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 6perc
- Elkészítési idő: 2:30 óra
- Kész: 2:36 óra
Hozzávalók:
- 2 konyhakész fácán (egyenként kb. 45 dekás)
- 1 tojás
- 0,2 dl konyak
- só
- kakukkfű
- 30 dkg vegyes leveszöldség
- 1 mokkáskanál paradicsompüré
- 1 tojásfehérje
- 1 babérlevél
- néhány szem fekete bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 cikk vöröshagyma
- 0,5 dl száraz fehérbor
Elkészítés:
Lépés: 1
A fácán mellét a csontról lefejtjük, kétszer ledaráljuk, majd a tojással meg a konyakkal összegyúrjuk. Csipetnyit megsózzuk, egy kevés morzsolt kakukkfűvel fűszerezzük. A masszából nedves kézzel kis gombócokat formálunk és enyhén sós, gyöngyözve forró vízben kifőzzük, leszűrjük, félretesszük. Ez lesz a leves betétje, amit elkészíthetünk, akkor is, amikor a leves fő.
Lépés: 2
A fácánról a combokat is levágjuk és kicsontozzuk. A lefejtett húst a megtisztított zöldséggel együtt ledaráljuk, a paradicsompürét meg a félig fölvert tojáshabot hozzáadjuk, majd kevergetve kb. 1,5 liter vízzel leöntjük. A fácán földarabolt csontjait belerakjuk, és kevergetve (mert könnyen leég) fölforraljuk. Utána kissé megsózzuk, a babérlevéllel, a borssal, a fokhagymával meg a vöröshagymával fűszerezzük, és kis lángon 1,5 órán át főzzük.
Lépés: 3
Utána a tűzről félrehúzzuk, 5-10 percig pihentetjük, majd szűrőruhán átszűrjük, és a borral ízesítjük. A megforrósított húsgaluskával tálaljuk.
Vendéglátóhelyek:
- Emma Vendéglő, Pilisszentkereszt
- Az Ön vendéglátóhelye/szolgáltatása
- Az Ön vendéglátóhelye/szolgáltatása
Ha szeretne idekerülni, kattintson a “Vendéglátóhelyek részére” menüpontra!
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
845 kJ/202 kcal