Hússal-májjal töltött almák

2014-05-16
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Hússal-májjal töltött almák 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 20perc
  • Elkészítési idő: 1:20 óra
  • Kész: 1:40 óra

Hozzávalók:

  • 4 db kb. 600 g alma
  • 1 db citrom
  • 150 g darált sovány sertés- vagy pulykamellhús
  • 100 g szárnyas- (liba) máj
  • 5 g só
  • 2 g törött bors
  • 1 g majoránna
  • pár csepp angostura-keserű
  • 50 g margarin
  • 2 dl száraz fehérbor vagy almapárlat

Elkészítés:

Lépés: 1

Az almákat nem hámozzuk meg, viszont jól megmossuk, és szárazra töröljük. A tetejét A és V alakban levágjuk, további felhasználásig a citromlébe tesszük. Az alma alsó felének a mag-házát kikaparjuk, és magjai nélkül apróra vágjuk.

Lépés: 2

Összekeverjük az így kapott almadarabkákat a margarinban párolt elkapart szárnyasmájjal, amit törött borssal, majoránnával és angostura-keserűvel ízesítünk.

Lépés: 3

Hozzáadjuk a háromszorosan ledarált sovány sertés- vagy pulykamellhúst, megsózzuk és jól összekeverjük.

Lépés: 4

Beletöltjük az almák alsó felébe a tölteléket, tűzálló tálba téve a fehérbor felét aláöntve 140-160 °C-on sütőben kezdjük párolni-sütni.

Lépés: 5

Húsz perc múlva felöntjük a visszamaradt fehérborral, és rátesszük az almák kalapját is.

Lépés: 6

Fóliával letakarva folytatjuk a sütést, most már csak tíz percig.

Tipp:

Fóliában sült héjas burgonyát adjunk mellé.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    503 kcal
  • Fehérje

    14 g
  • Zsír

    41 g (libamájjal 97 g)
  • Szénhidrát

    26 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Flaming Lamborghini koktél

Öntsük a kávélikőrt egy koktélos pohárba, majd szép lassan rá az ánizsos ízű likőrt (Sambuca).

Close