Hússal-májjal töltött almák
2014-05-16- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes

- Várható: Hússal-májjal töltött almák 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 20perc
- Elkészítési idő: 1:20 óra
- Kész: 1:40 óra
Hozzávalók:
- 4 db kb. 600 g alma
- 1 db citrom
- 150 g darált sovány sertés- vagy pulykamellhús
- 100 g szárnyas- (liba) máj
- 5 g só
- 2 g törött bors
- 1 g majoránna
- pár csepp angostura-keserű
- 50 g margarin
- 2 dl száraz fehérbor vagy almapárlat
Elkészítés:
Lépés: 1
Az almákat nem hámozzuk meg, viszont jól megmossuk, és szárazra töröljük. A tetejét A és V alakban levágjuk, további felhasználásig a citromlébe tesszük. Az alma alsó felének a mag-házát kikaparjuk, és magjai nélkül apróra vágjuk.
Lépés: 2
Összekeverjük az így kapott almadarabkákat a margarinban párolt elkapart szárnyasmájjal, amit törött borssal, majoránnával és angostura-keserűvel ízesítünk.
Lépés: 3
Hozzáadjuk a háromszorosan ledarált sovány sertés- vagy pulykamellhúst, megsózzuk és jól összekeverjük.
Lépés: 4
Beletöltjük az almák alsó felébe a tölteléket, tűzálló tálba téve a fehérbor felét aláöntve 140-160 °C-on sütőben kezdjük párolni-sütni.
Lépés: 5
Húsz perc múlva felöntjük a visszamaradt fehérborral, és rátesszük az almák kalapját is.
Lépés: 6
Fóliával letakarva folytatjuk a sütést, most már csak tíz percig.
Tipp:
Fóliában sült héjas burgonyát adjunk mellé.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
503 kcal -
Fehérje
14 g -
Zsír
41 g (libamájjal 97 g) -
Szénhidrát
26 g