Horse’s Neck koktél

2014-01-06
Horse's Neck koktél
  • Várható: 1 pohár Horse's Neck koktél
  • Felszolgálás: 1 fő
  • Előkészületi idő: 1perc
  • Elkészítési idő: 1perc
  • Kész: 2perc

Pohár: old fashioned vagy highball

Díszítés: hosszú citromhéj spirál vagy citromhéj darab

Hozzávalók:

  • 4 cl (1 rész) Brandy (vagy helyette bourbon whiskey)
  • 11 cl (kb. 3 rész) Gyömbér üdítő (ginger ale)
  • 1 öntet Angostura Bitters (opcionális)

Elkészítés:

Lépés: 1

Öntsük a brandyt (vagy bourbon whiskeyt) és a gyömbér üdítőt jégkockákra egy old fashioned vagy highball pohárba.

Lépés: 2

Keverjük fel az italt.

Lépés: 3

Díszítsük hosszú citromhéj spirállal vagy egy citromhéj darabbal.

Lépés: 4

Adjunk hozzá (nem kötelező) egy öntetnyi Angostura Bitters-t.

Tipp (citromhéj spirál készítése):

Egy spirálvágó kés (vagy citrus zester) segítségével vágjunk ki föntröl-közép felé haladva spirál formájában egy tetszőleges hosszúságú citromhéj csíkot a citrusból (a műveletet lehetőleg az ital fölött végezzük, hogy a kicsapodó illóolajból is belekerüljön). Majd ezt a citromhéj spirált tekerjük föl egy műanyag keverőpálcára, és a pohár fölött (amelyben már benne van az ital) erőteljesen csavarjuk meg a héjat, hogy kerüljön még illóolaj az italba, majd a végén díszítésként dobjuk bele (vagy az egyik végét akasszuk rá a pohár szélére) a citromhéj spirált a koktélba.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Őszi barackbólé

    Őszi barackbólé

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Teapuncs arábiából

  • Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

    Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

  • Lynchburg Lemonade koktél

    Lynchburg Lemonade koktél

  • Fuzzy Navel koktél

    Fuzzy Navel koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Currys csirkecombok ananásszal és almával
Currys csirkecombok ananásszal és almával

A csirkecombokat előző este lesózzuk, és az ananászbefőtt levébe bepácoljuk.

Close