Hideg uborkaleves
2013-06-19- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Hideg uborkaleves 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 25perc
- Kész: 30perc
Hozzávalók:
- 4 dl joghurt
- 2 db citrom
- csipet só
- 1 fej fokhagyma
- 1 evőkanál cukor
- 80 dkg kígyóuborka
- 1 csokor snidling (metélőhagyma)
- 2 dl tejszín
- 4 db mentalevél
Elkészítés:
Lépés: 1
A kígyóuborkát megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, húsát apró kockákra vágjuk.
Lépés: 2
A héját és a magvas részt pépesítjük, összekeverjük a joghurttal és a tejszínnel. Sóval, zúzott fokhagymával, cukorral és citromlével ízesítjük.
Lépés: 3
Hozzáadjuk a kockára vágott uborkát és a felaprított snidlinget, elkeverjük, és az ételt tálalásig hűtőben tároljuk.
Lépés: 4
Citromcikkekkel és mentalevelekkel díszítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
405,7 kcal -
Fehérje
12,1 g -
Zsír
37,8 g -
Szénhidrát
21,9 g -
Rost
2,5 g