Fokhagymakrémleves

2012-11-11
Fokhagymakrémleves
  • Várható: Fokhagymakrémleves 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 20perc
  • Kész: 25perc

A fokhagyma egy igazán aromás és finom zöldség, amelyet tulajdonképpen az összes nemzet konyhája használ – persze nem véletlenül. Fokhagymakrémleves receptünk arra épül, hogy ennek a finom zöldségnek az aromái ne vesszenek el főzés közben.

Hozzávalók:

  • 5 dl zöldségleves alaplé
  • 2 közepes fej fokhagyma, apróra vágva
  • 2 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • 10 dkg vaj (nem margarin)
  • 1-2 evőkanál liszt
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítés:

Lépés: 1

A vajban magas hőfokon 1-2 percig pirítsuk meg a vöröshagymát és fokhagymát, ezután adjuk hozzájuk a lisztet, és így is pirítsuk egy kicsit az ételt. Fontos, hogy zöldségek és a liszt is piruljon egy kicsit, de ezt ne végezzük túl sokáig, mert a fokhagyma elveszíti az aromáját.

Lépés: 2

Ezt követően adjuk a hagymákhoz az alaplevet, fűszerezzünk, és pár percig főzzük a levest. Ha igazán jó levest szeretnének, akkor alaplevet használjanak, ne ételízesítőt és vizet.

Lépés: 3

Adjuk a főzőtejszínt is a leveshez, és néhány percig forraljuk össze őket. Ha a főzéssel kész vagyunk, már csak annyi dolgunk van, hogy össze turmixszoljuk a fokhagymakrémlevest.

Lépés: 4

A fokhagymakrémlevest bruschettával, vagy pirított kenyérkockával fogyasszák. Ha bort fogyasztanának ehhez az ételhez, akkor egy száraz sauvignon blanc-t kínáljanak.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rozé kacsamell cukkini tócsnival
Rozé kacsamell cukkini tócsnival

A kacsamelleket tisztítás után éles késsel bevagdossuk, sóval, borssal és majoránnával befűszerezzük.

Close