Fokhagymakrémleves
2012-11-11- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Fokhagymakrémleves 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 20perc
- Kész: 25perc
A fokhagyma egy igazán aromás és finom zöldség, amelyet tulajdonképpen az összes nemzet konyhája használ – persze nem véletlenül. Fokhagymakrémleves receptünk arra épül, hogy ennek a finom zöldségnek az aromái ne vesszenek el főzés közben.
Hozzávalók:
- 5 dl zöldségleves alaplé
- 2 közepes fej fokhagyma, apróra vágva
- 2 fej vöröshagyma, apróra vágva
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- 10 dkg vaj (nem margarin)
- 1-2 evőkanál liszt
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítés:
Lépés: 1
A vajban magas hőfokon 1-2 percig pirítsuk meg a vöröshagymát és fokhagymát, ezután adjuk hozzájuk a lisztet, és így is pirítsuk egy kicsit az ételt. Fontos, hogy zöldségek és a liszt is piruljon egy kicsit, de ezt ne végezzük túl sokáig, mert a fokhagyma elveszíti az aromáját.
Lépés: 2
Ezt követően adjuk a hagymákhoz az alaplevet, fűszerezzünk, és pár percig főzzük a levest. Ha igazán jó levest szeretnének, akkor alaplevet használjanak, ne ételízesítőt és vizet.
Lépés: 3
Adjuk a főzőtejszínt is a leveshez, és néhány percig forraljuk össze őket. Ha a főzéssel kész vagyunk, már csak annyi dolgunk van, hogy össze turmixszoljuk a fokhagymakrémlevest.
Lépés: 4
A fokhagymakrémlevest bruschettával, vagy pirított kenyérkockával fogyasszák. Ha bort fogyasztanának ehhez az ételhez, akkor egy száraz sauvignon blanc-t kínáljanak.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet