Grapefruit Bitters
2013-07-06- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: 1 üveg Grapefruit Bitters
- Előkészületi idő: 3perc
- Elkészítési idő: 15perc
- Kész: 336:18 óra
Néhány koktél, amelyben Grapefruit Bitters is felhasználásra kerül: The Curse of Tezcatlipoca
Hozzávalók:
- 1 1/2 csésze (3,75 dl) 100-proof (50%-os) vodka
- 1 grapefruit hámozott héja
- 1 citrom hámozott héja
- 1/4 csésze (0,625 dl) light rum (fehér rum)
- 6 cl simple syrup (cukorszirup)
- 1/2 teáskanál szárított levendula virág
- 4 szárított borókabogyó
- 1 friss zsálya levél
- 1/2 teáskanál egész koriander mag
- 1 1/2 teáskanál vágott tárnicsgyökér
Elkészítés:
Lépés: 1
Rakjuk a grapefruit és a citrom héját egy zárható üvegedénybe, majd töltsük rá a vodkát.
Lépés: 2
Fedjük le az edényt, és rázzuk össze a hozzávalókat, majd hagyjuk állni egy éjszakán át hűvös, sötét helyen.
Lépés: 3
Adjuk hozzá a fehér rumot, a szárított levendulát, a koriander magot, a szárított borókabogyót, a zsálya levelet, és a tárnicsgyökeret.
Lépés: 4
Fedjük le az edényt, és rázzuk össze ismét a hozzávalókat, majd hagyjuk állni 10-12 napig hűvös, sötét helyen.
Lépés: 5
Szűrjük át egy üvegbe a keveréket tölcsér segítségével kávé filteren és cheesecloth-on (egy laza szövésű géz-szerű pamut rongy) keresztül.
Lépés: 6
Töltsük a cukorszirupot az üvegbe, fedjük le, és rázzuk jól össze, és használat előtt hagyjuk állni 1 napig, majd tároljuk szobahőmérsékleten, legfeljebb egy évig.
Átlag értékelés
(4 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet