Gombapaprikás
2013-12-09- Várható: Gombapaprikás 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 20perc
- Kész: 30perc
A gombapaprikás az egyik legjobb magyaros étel, amelyet szinte lehetetlen elrontani. Ráadásul a többi magyaros ételhez képest egy elég könnyed fogás, így azok is bátran fogyaszthatják, akik odafigyelnek a vonalaikra.
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba, apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2 fej fokhagyma, apróra vágva
- 2 kis pohár tejföl
- olaj
- só
- bors
- pirospaprika (opciónális)
Hozzávalók (galuskához):
- 3 tojás
- 10 evőkanál liszt
- só
- víz
Elkészítés:
Lépés: 1
Először egy kevés olajon kezdjük el pirítani a vöröshagymát, majd ha üvegesre pirult, akkor adjuk hozzá a gombát, és a fokhagymát is. Pirítsuk együtt a zöldségeket és fűszerezzünk. A gomba egy kis levet fog engedni, aminek egy része a főzés közben el fog illanni.
Lépés: 2
Ha a gomba megpuhult, akkor már csak annyi dolgunk van, hogy hozzákeverjük a tejfölt, majd forraljunk egyet az ételen, és már kész is vagyunk.
Lépés: 3
A galuska elkészítéséhez keverjük össze a lisztet a tojással, és a tésztát lazítsuk egy kevés vízzel. A sűrű galuskatésztát ne keverjük túl homogénre, akkor jó, ha egy picit csomós marad.
Lépés: 4
A galuskatésztát bőséges lobogó vízbe szaggassuk bele, és főzzük addig, amíg fel nem emelkednek a víz tetejére. Ha kis edényük van, akkor inkább két részletben főzzék ki a galuskát.
Tipp:
– A gombapaprikáshoz tehetnek egy kis pirospaprikát is, ezt a hagyma pirításkor tegyék.
– Ehhez a magyaros finomsághoz egy magyar szőlőfajtából készült bort, kadarkát fogyasszanak.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet