Csirke tejfölös uborkamártásban, párolt sárgarépával

2013-11-27
Csirke tejfölös uborkamártásban, párolt sárgarépával
  • Várható: Csirke tejfölös uborkamártásban, párolt sárgarépával 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 8perc
  • Elkészítési idő: 50perc
  • Kész: 58perc

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • 1,5 dl olaj
  • 25 dkg gomba
  • 1 fej fokhagyma
  • 10 dkg liszt
  • 2 db leveskocka
  • ízlés szerint só
  • csipet fehérbors
  • 80 dkg kígyóuborka
  • 40 dkg sárgarépa
  • 4 dl tejföl

Elkészítés:

Lépés: 1

A csirkemelleket megmossuk, sóval és borssal fűszerezzük, lisztben megforgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk.

Lépés: 2

Ugyanabban az olajban megpirítjuk a megtisztított gombát és az apróra szelt fokhagymát, megszórjuk liszttel. 4 dl vízben feloldjuk a leveskockákat, majd felöntjük vele a gombát.

Lépés: 3

Mikor felforrt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott uborkát, majd beletesszük az elősütött csirkemelleket, és addig főzzük, míg az uborka puha nem lesz.

Lépés: 4

Közben a sárgarépát megmossuk, felszeleteljük, és gőzben megpároljuk.

Lépés: 5

Legvégül hozzáadjuk a húshoz a tejfölt, és összeforraljuk az ételt.

Lépés: 6

A csirkét a sárgarépával együtt tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1095,1 kcal
  • Fehérje

    66,9 g
  • Zsír

    72,6 g
  • Szénhidrát

    35,6 g
  • Rost

    1,9 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kalocsai tarhonyás csirke
Kalocsai tarhonyás csirke

A csirkét megmossuk, feldaraboljuk, és enyhén besózzuk.

Close