Csirkemájjal töltött karajszelet mandulás-kukoricapelyhes bundában
2013-10-19- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Csirkemájjal töltött karajszelet mandulás-kukoricapelyhes bundában 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 6perc
- Elkészítési idő: 40perc
- Kész: 46perc
Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemáj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1/2 dl olaj
- csipet só
- csipet bors
- csipet majoránna
- 8 szelet sertéskaraj
- 1/2 kg zsemlemorzsa
- 5 dkg darált mandula
- 5 dkg kukoricapehely
- 1/2 kg liszt
- 4 db tojás
- 1/2 liter olaj
Elkészítés:
Lépés: 1
A csirkemájat, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet pirítani kezdjük az olajon, majd hozzáadjuk a májat, és addig pirítjuk, míg kifehéredik. Sóval, borssal, majoránnával ízesítjük, és bot mixerrel krémmé zúzzuk.
Lépés: 2
A karaj szeleteket vékonyra klopfoljuk. A máj püréből csíkot halmozunk a húsra, majd feltekerjük a szeleteket.
Lépés: 3
A zsemlemorzsát összekeverjük a mandulával és a kukoricapehellyel. A hústekercseket lisztbe, tojásba és a zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk.
Lépés: 4
Pár perc pihentetés után, a tojásban és a morzsában még egyszer megforgatjuk a hústekercseket, majd bő, forró olajban ropogósra sütjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
2226,1 kcal -
Fehérje
82,8 g -
Zsír
116,4 g -
Szénhidrát
204,9 g -
Rost
3,1 g