Ámor álma
2012-11-15- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:05 óra
- Kész: 1:15 óra
Ajánlott ital: száraz vörösbor
Hozzávalók:
- 40 dkg marhalapocka
- 20 dkg zöldborsó
- 2 fej vöröshagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- 5 dkg sűrített paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl étolaj
- KNORR Delikát ételízesítő
- őrölt fekete bors
Elkészítés:
Lépés: 1
A finomra vágott vöröshagymát kevés előhevített olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a lemosott, lecsepegtetett és 5 cm-es csíkokra vágott marhahúst. Ízesítjük áttört fokhagymával, őrölt fekete borssal, ételízesítővel, és ráöntjük a bort. Lassú tűzön, lefedve pároljuk.
Lépés: 2
Amikor a hús félig megpuhult, zsírjára visszapirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, kevés vizet öntünk rá, hozzáadjuk a zöldborsót, és együtt készre pároljuk.
Lépés: 3
Párolt rizzsel körítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
690 kcal