Balatoni süllőfilé Hungária módra
2012-11-29- Várható: Balatoni süllőfilé 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 50perc
- Kész: 55perc
Hozzávalók:
- 4, egyenként kb. 15 dkg-os süllőfilé
- só
- 1 vöröshagyma
- 2-2 húsos zöldpaprika és paradicsom (lehet kb. 25 dkg kész lecsó is)
- 6 evőkanál olaj
- 1 kiskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál darált cseresznyepaprika
- 15 dkg csiperkegomba
- 10 dkg vaj
- 40-40 dkg konzerv zöldborsó és spárga (idényben friss)
- 1 csipetnyi cukor
Elkészítés:
Lépés: 1
A halat megsózzuk, félretesszük. A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A paprika csumáját és a paradicsom szárát kimetsszük, mindkettő húsát közepes kockákra daraboljuk.
Lépés: 2
A fele olajon a hagymát megfonnyasztjuk, a pirospaprikával meghintjük. Elkeverjük, a paprikát meg a paradicsomot rászórjuk. Közepes lángon 10 percig pároljuk, majd megsózzuk, a cseresznyepaprikával "tüzesítjük". Közben a gombát megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, a maradék olajon megpirítjuk, a lecsóba keverjük, megsózzuk és tepsibe öntjük.
Lépés: 3
A halat 4 deka vajon megsütjük, a gombás lecsóra fektetjük, fóliával lefedjük, és sütőben, közepes lánggal 8-10 percig pároljuk. Ezalatt a kétféle konzervzöldséget lecsöpögtetjük, és a maradék vajon külön-külön megforrósítjuk, majd egy kevés sóval meg cukorral ízesítjük.
Lépés: 4
Tálaláskor a lecsós-gombás halat a vajas spárgával és zöldborsóval körítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
630 kcal