Balatoni süllőfilé Hungária módra

2012-11-29
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Balatoni süllőfilé 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 50perc
  • Kész: 55perc

Hozzávalók:

  • 4, egyenként kb. 15 dkg-os süllőfilé
  • 1 vöröshagyma
  • 2-2 húsos zöldpaprika és paradicsom (lehet kb. 25 dkg kész lecsó is)
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál darált cseresznyepaprika
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg vaj
  • 40-40 dkg konzerv zöldborsó és spárga (idényben friss)
  • 1 csipetnyi cukor

Elkészítés:

Lépés: 1

A halat megsózzuk, félretesszük. A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A paprika csumáját és a paradicsom szárát kimetsszük, mindkettő húsát közepes kockákra daraboljuk.

Lépés: 2

A fele olajon a hagymát megfonnyasztjuk, a pirospaprikával meghintjük. Elkeverjük, a paprikát meg a paradicsomot rászórjuk. Közepes lángon 10 percig pároljuk, majd megsózzuk, a cseresznyepaprikával "tüzesítjük". Közben a gombát megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, a maradék olajon megpirítjuk, a lecsóba keverjük, megsózzuk és tepsibe öntjük.

Lépés: 3

A halat 4 deka vajon megsütjük, a gombás lecsóra fektetjük, fóliával lefedjük, és sütőben, közepes lánggal 8-10 percig pároljuk. Ezalatt a kétféle konzervzöldséget lecsöpögtetjük, és a maradék vajon külön-külön megforrósítjuk, majd egy kevés sóval meg cukorral ízesítjük.

Lépés: 4

Tálaláskor a lecsós-gombás halat a vajas spárgával és zöldborsóval körítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Pisztráng zöldmandulamártással

    Pisztráng zöldmandulamártással

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    630 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Csukapörkölt

A megtisztított csukát kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, mindkettőt apróra vágjuk.

Close