Babsaláta sonkával
2013-12-18- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Babsaláta sonkával 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 25perc
- Kész: 30perc
Borajánló: száraz fehérbor
Hozzávalók:
- 2 db (0,3 liter) vörösbabkonzerv
- 1 fej fokhagyma
- 30 dkg lilahagyma
- csipetnyi étkezési só
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 dl ecet
- 20 dkg feketeerdei sonka
- 10 dkg reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
Lépés: 1
A babkonzervet leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. A lilahagymát apróra vágjuk, és a reszelt fokhagymával együtt a babkonzervhez keverjük. Sóval, cukorral és ecettel salátalevet készítünk, majd a babra öntjük.
Lépés: 2
A sonkát vékony csíkokra vágjuk, majd a reszelt sajttal együtt belekeverjük a salátába.
Lépés: 3
Hagymakarikákkal díszítve tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
964 kcal -
Fehérje
65,2 g -
Zsír
37,1 g -
Szénhidrát
127,6 g -
Rost
7 g