Babsaláta sonkával

2013-12-18
Babsaláta sonkával
  • Várható: Babsaláta sonkával 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 25perc
  • Kész: 30perc

Borajánló: száraz fehérbor

Hozzávalók:

  • 2 db (0,3 liter) vörösbabkonzerv
  • 1 fej fokhagyma
  • 30 dkg lilahagyma
  • csipetnyi étkezési só
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 dl ecet
  • 20 dkg feketeerdei sonka
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

Lépés: 1

A babkonzervet leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. A lilahagymát apróra vágjuk, és a reszelt fokhagymával együtt a babkonzervhez keverjük. Sóval, cukorral és ecettel salátalevet készítünk, majd a babra öntjük.

Lépés: 2

A sonkát vékony csíkokra vágjuk, majd a reszelt sajttal együtt belekeverjük a salátába.

Lépés: 3

Hagymakarikákkal díszítve tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    964 kcal
  • Fehérje

    65,2 g
  • Zsír

    37,1 g
  • Szénhidrát

    127,6 g
  • Rost

    7 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Majonézes gyümölcssaláta
Majonézes gyümölcssaláta

A saláta elkészítését az öntettel (tartármártás) kezdjük.

Close