Agave Kiss koktél

2013-01-11
  • Várható: Agave Kiss koktél 1 főre
  • Felszolgálás: 1 fő
  • Előkészületi idő: 3perc
  • Elkészítési idő: 4perc
  • Kész: 7perc

Valentin napi koktél

Pohár: Y-pohár

Díszítés: csokoládé crusta, málna

Hozzávalók:

  • 6 cl Tequila Silver (pl.: Herradura vagy Sauza)
  • 3 cl Creme de Cacao, fehér
  • 1,5 cl Chambord (konyak alapú fekete vadmálna likőr)
  • 3 cl tejszín
  • fehércsokoládé reszelék (a díszítéshez)
  • friss málna (a díszítéshez)

Elkészítés:

Lépés: 1

Nedvesítsük be a pohár peremét, és forgassuk bele fehércsokoládé reszelékbe, mellyel megkapjuk a pohár peremének díszítését.

Lépés: 2

Tegyük be a poharat a fagyasztóba.

Lépés: 3

Töltsük bele az italokat (Tequila, Creme de Cacao, Chambord) a shakerbe, és 3 jégkockával, mintegy 10 másodpercig rázzuk őket jól össze.

Lépés: 4

Adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük jól el.

Lépés: 5

Vegyük ki a poharat a fagyasztóból, és szűrjük bele a shakerből az italt.

Lépés: 6

Díszítsük a koktélt 3 szem friss málnával koktélnyársa fűzve.

Tipp (pohár peremének díszítése, crusta):

1. Nedvesítsük meg a koktélos pohár teljes peremét citrom vagy lime gerezddel. Ha nincs kéznél, akkor öntsük citromlevelet vagy vizet egy csészealjba 2-3 mm magasságban.

2. Egy csészealjba tegyünk bele díszítőanyagot (fehércsokoládé reszeléket).

3. Mártsuk és forgassuk bele a benedvesített pohár peremét a díszítőanyagba.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Őszi barackbólé

    Őszi barackbólé

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Teapuncs arábiából

  • Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

    Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

  • Lynchburg Lemonade koktél

    Lynchburg Lemonade koktél

  • Fuzzy Navel koktél

    Fuzzy Navel koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kolozsvári pulykatokány
Kolozsvári pulykatokány

Egy kevés olajon kezdjük el pirítani a vöröshagymát és a szalonnát.

Close