Levendula szirup

2013-03-27
  • Várható: 1 üveg Levendula szirup
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 13perc
  • Kész: 15perc

A szirup kiválóan alkalmas kávé ízesítésére.

Néhány koktél, amelyben levendula szirup is felhasználásra kerül:

Hozzávalók:

  • 1 rész víz (pl.: 1 csésze)
  • 2 rész cukor (pl.: 2 csésze)
  • 2 teáskanál szárított levendula bimbó (rügy) vagy 1/4 csésze friss szárított levendula virág

Elkészítés:

Lépés: 1

Egy edényben melegítsünk vizet, majd adjuk hozzá a cukrot és a levendulát, és folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

Lépés: 2

Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Lépés: 3

Szűrjük át az elegyet, és tölcsér segítségével öntsük át a levendula szirupot egy zárható üvegpalackba.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Alkoholmentes gyümölcsturmixok

    Alkoholmentes gyümölcsturmixok

  • Mézes rózsaszirup

    Mézes rózsaszirup

  • Illatos almaturmix mandulával

    Illatos almaturmix mandulával

  • Virgin Bellini koktél

    Virgin Bellini koktél

  • Arnold Palmer koktél

    Arnold Palmer koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sült kacsacomb hagymás krumplipürével, párolt vörös káposztával, áfonyás sárgabarack befőttel
Sült kacsacomb hagymás krumplipürével, párolt vörös káposztával, áfonyás sárgabarack befőttel

Egyik kedvenc ételem, a sült kacsacomb.

Close