Tiroli almás-mákos rétes
2013-12-13- Várható: Tiroli almás-mákos rétes 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 55perc
- Kész: 60perc
Borajánló: félédes, minőségi bor
Hozzávalók:
- 60 dkg alma
- 10 dkg méz
- 5 dkg mazsola
- csipet étkezési só
- 15 dkg darált mák
- 20 dkg darált keksz
- 1 csomag leveles tészta
- 1 db tojás
- 1 dl napraforgó étolaj
- 1 csomag citromfű
Elkészítés:
Lépés: 1
Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, majd összekeverjük a mézzel és a mazsolával. Csipet sót adunk hozzá, ezután a darált mákot is hozzákeverjük.
Lépés: 2
Kinyújtjuk a leveles tésztát, és darált keksszel megszórjuk, majd az elkészített tölteléket egy csíkban ráhelyezzük. Feltekerjük, megkenjük felvert tojással, majd sütőtűvel megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon sütés közben.
Lépés: 3
160 °C-os sütőben 35 perc alatt megsütjük, tálalásnál citromfűvel díszítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
866 kcal -
Fehérje
15,6 g -
Zsír
64,7 g -
Szénhidrát
77,3 g -
Rost
4,9 g
Szerző: Vidám on 2017.február 6.
Üdvözlöm!
Az 1 dl olaj kimaradt a recept leírásából. Esetleg a tésztát kell megkenni vele a darált keksz alatt? Szeretném még megkérdezni, hogy mekkora csomag leveles tészta szükséges a megadott mennyiséghez?
Köszönöm a választ!!
Szerző: Gasztro Trend on 2017.február 14.
Kedves Kérdező!
Köszönjük, hogy felhívta a figyelmünket a hiányosságra. A receptet mi is készen kaptuk, de az 1 dl napraforgó étolajat biztosan a tészta megkenéséhez kell felhasználni, ahogyan Ön is sejtette.
Üdvözlettel,