Sertés hamburger
2013-12-09- Várható: Sertés hamburger 6 személyre
- Felszolgálás: 6 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 20perc
- Kész: 30perc
Aki szeret baráti társaságban grillezni, mindenképpen próbálja ki hamburger receptünket, hiszen ezzel a népszerű étellel bárkit könnyű a lábáról levenni. Ha gyakorlott grillező, és már unja a húsok sütögetését, akkor próbálja ki a receptünket.
A hamburgerpogácsa összeállításának a titka, hogy jól behűtött hússal kell dolgozni.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- fél fej apróra vágott vöröshagyma
- 3 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 1 tojás sárgája
- só
- bors
- olíva olaj
- zöldségek a hamburgerbe: savanyú uborka, lilahagyma, paradicsom, saláta
- 6 db hamburger zsemle
- ketchup
- mustár
- barbecue szósz
- sajt
Elkészítés:
Lépés: 1
A darált sertéshúst keverjük össze a vöröshagymával, a fokhagymával, a tojássárgájával, a sóval és a borssal. Dolgozzuk össze ezeket a hozzávalókat, de figyeljünk arra, hogy a husi laza maradjon.
Lépés: 2
A hamburger alapot tegyük be a hűtőbe, és fél óra alatt hagyjuk, hogy jól kihűljön, mert így könnyebben össze lehet állítani a húspogácsákat.
Lépés: 3
Ezután készítsünk 6 egyforma, korong alakú hamburger pogácsát, amelynek kenjük be a külsejét az olíva olajjal.
Lépés: 4
A hamburgereket jól felforrósított grillen, esetleg serpenyőben oldalanként 4-5 perc alatt süssük meg. Ne süssük túl a pogácsákat, és grillezés közben gyakran forgassuk őket.
Lépés: 5
A megsült húsokat tegyük a hamburger zsemlékbe, halmozzunk rájuk a zöldségeket és a sajtot, majd ízlés szerint öntsünk rájuk a szószokból.
Tipp:
Ehhez az amerikai finomságoz jéghideg pilseni típusú sört ajánlok.
Átlag értékelés
(4.3 / 5)
23 ember értékelte ezt a receptet