Kakaós-túrós brownie

2014-01-27
Kakaós-túrós brownie
  • Várható: 4 adag Kakaós-túrós brownie
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:05 óra

Borajánló: Tokaji Szamorodni édes borkülönlegesség

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg kakaópor
  • 18 + 2 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 25 dkg túró
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 1 dkg sütőpor
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg dió

Elkészítés:

Lépés: 1

A kézmeleg vajat összekeverjük a kakaóporral.

Lépés: 2

A 18 dkg cukrot a két tojással habosra verjük. A túrót átpasszírozzuk, hozzáadjuk a 2 dkg cukrot és a vaníliás cukrot.

Lépés: 3

A krémmé kevert cukros tojásból 2-3 evőkanálnyit a túróhoz keverünk, hogy kenhető legyen. A kakaós vajkrémet a tojáshabhoz keverjük, és hozzáadjuk a sütőport, az átszitált lisztet és az apróra vágott diót is.

Lépés: 4

A kakaós tészta felét egy kivajazott, közepes nagyságú tortaformába öntjük, erre óvatosan ráterítjük a túrókrémet, majd a tészta másik felét egyenletesen elosztjuk rajta. 160 °C-os sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük, majd 10-15 perc pihentetés után szeletelhetjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Rebarbarás linzer

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Görög baklava mandulával és mézzel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hátszínszelet sárgabarackos dinnyemártással

  • Sárgabarackos, mandulás tekercs

    Sárgabarackos, mandulás tekercs

  • Cseresznyefelfújt

    Cseresznyefelfújt

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    818,1 kcal
  • Fehérje

    24,7 g
  • Zsír

    95,5 g
  • Szénhidrát

    27,8 g
  • Rost

    4,6 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Görög baklava mandulával és mézzel

A mélyhűtött vajastésztát négyfelé osztjuk.

Close