Görög olívás-balzsamecetes saláta
2013-12-27- Várható: 4 adag Görög olívás-balzsamecetes saláta
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 40perc
- Kész: 50perc
Borajánló: száraz fehérbor
Hozzávalók:
- 1 db padlizsán
- 3 db kaliforniai paprika
- 6 db paradicsom
- 3 db tojás (mélyalmos, L méret)
- 1/2 dl extra szűz olívaolaj
- 1/2 dl balzsamecet
- 20 dkg krémfehérsajt
- 5 dkg olívabogyó
- 3 db kifli
- 10 dkg vaj
Elkészítés:
Lépés: 1
A padlizsánt megtisztítjuk, felszeleteljük, és teflonsütőben roston megsütjük, majd a tálalótálra tesszük.
Lépés: 2
A kaliforniai paprikát héjával felfelé téve 220 °C-os sütőben, grill fokozaton megsütjük, majd hideg vízbe tesszük, és a héját egyben lehúzzuk. A megsült padlizsán tetejére elrendezzük. A paradicsomot szeletekre vágva, a keményre főzött tojást karikára vágva szintén rátesszük.
Lépés: 3
Az olívaolajat az ecettel elkeverjük, és ráöntjük a salátára. A végén a krémfehérsajtot kockára vágva, majd az olívabogyót is ráhelyezzük a padlizsánszeletekre.
Lépés: 4
A kifliket felszeleteljük, egy lábosban vajat hevítünk, majd ebben megpirítjuk őket.
Lépés: 5
A salátát pirított vajas kiflivel tálaljuk.
Átlag értékelés
(1 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
657,2 kcal -
Fehérje
11,8 g -
Zsír
59,3 g -
Szénhidrát
34,3 g -
Rost
3,3 g