Egzotikus szárnyassaláta

2014-04-26
Egzotikus szárnyassaláta
  • Várható: Egzotikus szárnyassaláta 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 40perc

Hozzávalók:

  • 400 g jércemell
  • 200 g édeskés alma
  • 200 g mandarin
  • 4 karika ananászbefőtt
  • 200 g kivi
  • 50 g dióbél
  • 1 dl epres joghurt
  • 5 g só
  • 3 g fehér bors
  • 1 db citrom
  • 20 szem piros- vagy zöld (éretlen) koktélcseresznye (a koktélcseresznye: magjával és szárával méz- vagy cukorszirupban eltett cseresznye) és szőlő vegyesen

Elkészítés:

Lépés: 1

A jércemelleket kicsontozva sós vízben - vagy az éppen fövő húslevesben - puhára főzzük, kihűtjük.

Lépés: 2

Minden gyümölcsöt megmosunk, megtisztítunk, és a kimagozás után egyformára daraboljuk.

Lépés: 3

A joghurtot - feltétlenül gyümölcsös joghurtot használjunk - habosra keverjük a sóval, a fűszerekkel és a szűrt citromlével. Hozzákeverjük az ujjnyi vastagra vágott jércemellet és a darabolt gyümölcsöket, néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp:

Tálaláskor félretett saját anyagaival díszítjük. Jércemell helyett bármilyen főtt szárnyas- vagy marhahús is tehető bele.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Narancsos almaleves (főzés nélkül)

  • Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal

    Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal

  • Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával

    Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával

  • Garnélarák saláta

    Garnélarák saláta

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    301 kcal
  • Fehérje

    21 g
  • Zsír

    52 g
  • Szénhidrát

    77 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hagymás heringsaláta
Hagymás heringsaláta

A megmosott burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, eközben a lilahagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk és besózzuk, majd az almákat is felszeleteljük.

Close