Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal
2014-05-07- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 1:20 óra
- Kész: 1:35 óra
Hozzávalók:
- 800 g grillcsirke
- 100 g szőlő
- 60 g magozott aszalt szilva
- 150 g körte
- 1 db citrom
- 100 g kemény paradicsom
- 100 g húsos zöldpaprika
- 100 g főtt zeller kemény, húsos szára
- 1 fej saláta
- 2 dl joghurt
- 80 g dióbél
- 1 g morzsolt zsázsafű (kerti zsázsa)
- 5 g só
- 10 g porcukor
- 2 g törött fehér bors
- 4 cl száraz sherry
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
Lépés: 1
A grillcsirkét - a májával együtt - hagyományosan, lesózva megsütjük, kihűtjük. A csontját és bőrét eltávolítjuk, húsát szálasra vágva egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a magozott és egyformára darabolt paradicsomot, zöldpaprikát, körtét, aszalt szilvát és szőlőt, valamint a főtt és kihűlt zellerszárat.
Lépés: 2
Egy másik keverőtálban habosra keverjük a joghurtot - ízlés szerint bármilyen gyümölcsjoghurttal is elkészíthető - a morzsolt és őrölt fűszerekkel, a porcukorral, valamint a száraz sherryvel.
Lépés: 3
E két tál tartalmát lazán összekeverjük a vágott zöldpetrezselyemmel, hűtőszekrénybe állítjuk.
Lépés: 4
Tálaláskor mély üvegtálba tesszük - a megmosott és leveleire szedett fejessaláta-alapra - a dióval és a maradék alapanyagaival feldíszítjük. További vágott zöldpetrezselyemmel - akár egészben hagyott francia petrezselyemmel is - adjuk asztalra.
Tipp:
Illik hozzá a rozscipó és a könnyű fehérbor.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
520 kcal -
Fehérje
51 g -
Zsír
20 g -
Szénhidrát
24 g