Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal

2014-05-07
Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal
  • Várható: Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 1:20 óra
  • Kész: 1:35 óra

Hozzávalók:

  • 800 g grillcsirke
  • 100 g szőlő
  • 60 g magozott aszalt szilva
  • 150 g körte
  • 1 db citrom
  • 100 g kemény paradicsom
  • 100 g húsos zöldpaprika
  • 100 g főtt zeller kemény, húsos szára
  • 1 fej saláta
  • 2 dl joghurt
  • 80 g dióbél
  • 1 g morzsolt zsázsafű (kerti zsázsa)
  • 5 g só
  • 10 g porcukor
  • 2 g törött fehér bors
  • 4 cl száraz sherry
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

Lépés: 1

A grillcsirkét - a májával együtt - hagyományosan, lesózva megsütjük, kihűtjük. A csontját és bőrét eltávolítjuk, húsát szálasra vágva egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a magozott és egyformára darabolt paradicsomot, zöldpaprikát, körtét, aszalt szilvát és szőlőt, valamint a főtt és kihűlt zellerszárat.

Lépés: 2

Egy másik keverőtálban habosra keverjük a joghurtot - ízlés szerint bármilyen gyümölcsjoghurttal is elkészíthető - a morzsolt és őrölt fűszerekkel, a porcukorral, valamint a száraz sherryvel.

Lépés: 3

E két tál tartalmát lazán összekeverjük a vágott zöldpetrezselyemmel, hűtőszekrénybe állítjuk.

Lépés: 4

Tálaláskor mély üvegtálba tesszük - a megmosott és leveleire szedett fejessaláta-alapra - a dióval és a maradék alapanyagaival feldíszítjük. További vágott zöldpetrezselyemmel - akár egészben hagyott francia petrezselyemmel is - adjuk asztalra.

Tipp:

Illik hozzá a rozscipó és a könnyű fehérbor.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    520 kcal
  • Fehérje

    51 g
  • Zsír

    20 g
  • Szénhidrát

    24 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Buciban sült camembert
Buciban sült camembert

Egyszerű, de annál inkább nagyszerű.

Close