Datolyatorta
2014-10-20- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Közepes

- Várható: 6 db Datolyatorta
- Felszolgálás: 6 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 3:00 óra
- Kész: 3:10 óra
Hozzávalók:
- 125 g búzadara
- 125 g liszt
- 10 g sütőpor
- 50 g cukor
- fél rúd vanília vagy 3 cl vanílialikőr
- 125 g vaj
- 250 g datolya
- 50 g zsemlemorzsa
- 50 g méz
- 2 db citrom
- 5 g őrölt szegfűszeg
- 10 g őrölt fahéj
- 80 g mogyoró vagy mandula
Elkészítés:
Lépés: 1
Összekeverjük a búzadarát, a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vajjal és a vanílialikőrrel - esetleg a vaníliarúd tiszta alkoholban egy éjszakán át áztatott öntetével -, és egy órát pihenni hagyjuk.
Lépés: 2
A mandulát vagy a mogyorót egy kissé megpörköljük, és a héját leszedjük.
Lépés: 3
A datolyát elfelezve egy kevés vízzel, mézzel, a citromok reszelt héjával és szűrt levével, az őrölt fahéjjal és szegfűszeggel, valamint az őrölt mogyoróval felfőzzük, majd lehűtjük.
Lépés: 4
Kivajazunk és morzsával beszórunk egy kerek sütőformát és belereszeljük a tésztaanyag egyik felét. Erre kerül a datolyatöltelék, majd a reszelt tészta másik fele.
Lépés: 5
200 °C-os sütőben 40-45 percig aranybarnára sütjük, akár melegen, akár hidegen adhatjuk a családi asztalra.
Tipp:
Fóliában eltéve hosszabb ideig is megőrzi értékes ízeit, illatát.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
477 kcal -
Fehérje
12 g -
Zsír
24 g -
Szénhidrát
47 g